Stało się - kupuję E12 !!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po wielu przygotowaniach kalkulacjach przeliczeniach itp. w końcu sprzedałem swoją babcie-Corolke z 1990 roku. Wlasnie jestem po wizycie w salonie w Lesznie i chyba zdecyduję sie na srebrna strzałę w postaci E 12 HB 5 drzwiowa 1,6 vvti niestety z przyczyn czysto ekonomicznych założę do niej fabryczną instalkę LPG.
Jesli to możliwe to podpowiedzcie co dodatkowo można wytargować, wynegocjować od sprzedawcy w salonie. Wiem że Toyota nie daje rabatów.
Z góry dzięki za wszelkie info.
Pozdrawiam
Jarek
Aktualnie bez samochodu

Pogratulowac.
A ile za instalke LPG ? Pewnie drogo. To nie lepiej diesla ?

LPG - 7500 cholernie drogo ale tylko taka instalka ma błogosławieństwo TMP
przekalkulowalem i LPG zwróci mi się szybciej niż D4D

Rabatu na pewno nie wynegocjujesz ale dodatkowe wyposażenie tak. A do tego co to to już zależy od Twojej siły przebicia

A jaka jest roznica w cenie miedzy 1.6 a D4D ?

Cytat:
2003-08-29 11:01:28, Maslak pisze:
LPG - 7500 cholernie drogo ale tylko taka instalka ma błogosławieństwo TMP
przekalkulowalem i LPG zwróci mi się szybciej niż D4D

O ile cena gazu nie podrożeje
Ja wybrałam D4D i jestem zadowolona - mało pali a jest bardzo zwinny

6800 przy d4d 90 km
12200 przy d4d 116 km

Co do siły przebicia przy negocjacjach to myślę że jak się zbiorę w sobie i odpowienio nastawię to będzie ogromna

A tak poważniej co z wyposażenia mozna negocjować jako bonus przy zakupie?

Dzięki za szybkie odpowiedzi o 12,00 jadę do salonu.
Pozdrawiam
Jaras

To ja niestety troche ostudze Twoje szczescie
Po pierwsze przeczytaj sobie na forum corolli na co musisz sie przygotowac w E12 :
http://www.forum.tuning.info.pl/viewtopic.php?t=28408
Tu dowiesz sie o wielu przykrych rzeczach, niektore mozesz kazac poprawic natychmiast jeszcze przed zakupem. Do tego dochodzi czesto zle spasowanie blach na co powinienes zwrocic szczegolna uwage przy odbiorze auta.
Co do negocjacji ceny to ja wytargalem :
Dostalem na auto + metalik 3% upustu,
Do tego zamowilem : tylny soiler TTE, nakladki na pedaly, przyciemnienie wszystkich szyb, czujniki cofania, alarm z otwieraniem w kluczyku, owiewki. Na te bajery dostalem montaz gratis + malowanie sopilera gratis. Dodatkowo dostalem na wszystkie dodatki 15% upustu. Dodatkowo pomalowano mi zaciski hamulcow na czerwono, dostalem dywaniki welniane (czy jak one sie tam nazywaja), wykladzinke do bagaznika. Odlaczono mi tez gratis takie pikanie informujace ze wsteczny jest wbity - to bylo dobijajace (tylko w TS'ie chyba to jest).

co można to nie tak łatwo powiedzieć napewno:

alarm, spojler, felgi, dywaniki, moduł domykania szyb ....
co jeszcze nie wiem jest też kwestia opuszczenia robocizny przy montazu czegoś.

Pochwal się co się Tobie udało wyrwać

Oczywiście że się pochwalę
Szkoda tylko że tak długo będę musiał czekać
Jak dzisiaj zamówię to będzie ok 25-09 lub nawet pózniej
Pozdrawiam
Jaras

Powodzenia w negocjacjach i gratulacje za podjęcie właściwej decyzji Poczekamy na Twoją relację.

ta instalka to oczywiscie wtrysk gazu w fazie stlej czy lotnej?
instlacje włoska czy jak holenderska ?

Maslak, jak przebiegły negocjacje?

Witam!
Już jestem po negocjacjach.
Wytargałem od nich autoalarm i dywaniki oraz rabat na spoiler.
Jak dla mnie to była zadowalająca ilość bonusów.
Instalka będzie holenderska dokładna cena to 7 500 i ma gwarancje na jak Toyota - 3 lata lub 100 kkm.
niestety bedzie w moich rekach dopiero pod koniec września
A tak ogólnie to polecam dealera w Lesznie - bardzo pozytywne wrażenie zrobiła na mnie obsługa - żadne z moich pytań (niektórych dość dziwnych ) nie pozostało bez odpowiedzi w przeciwieństwie do innych dealerów których odwiedziłem wcześniej - Poznań i Ostrów Wlkp. tam to bywało różnie.
Pozdrawiam
Jaras
Czekający na E12

Witam!

STAŁO SIĘ - ODBIERAM E12!!!!

NO i stało się za 2 godziny jadę odebrać moją E12
z silnikiem 1,6 5D HB w kolorze srebrnym

Pozdrawiam Jaras

niom to gartulacje!!! mam andzieje ze an zlocik w srebrnym parogku wpadniesz eheh

przyłączam się do gratulacij

wiec proob jakies zdjatka i zniecierpliwoscia oczekujemy ich w twoim profilu-jak juz beda to pochwal sie na forum!!! pozdrowka

Cytat:
To ja niestety troche ostudze Twoje szczescie
Po pierwsze przeczytaj sobie na forum corolli na co musisz sie przygotowac w E12 :
http://www.forum.tuning.info.pl/viewtopic.php?t=28408
Tu dowiesz sie o wielu przykrych rzeczach, niektore mozesz kazac poprawic natychmiast jeszcze przed zakupem. Do tego dochodzi czesto zle spasowanie blach na co powinienes zwrocic szczegolna uwage przy odbiorze auta.

Ja sobie poczytalem. Szczerze mówiąc nie jest to zachęcające do zakupu Corolki. Gdzie legendarna bezustrekowość Toyoty, skoro juz jako nowe tyle niedoróbek?