To już rok z ŁADNĄ i ponad 7 m-cy w klubie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj około godziny 19:00 minie rok czasu
odkąd stałem się posiadaczem granatowej 2107.

Przejechałem nią 15,5 tys. km.
Na ruch zamieniłem ~120 litrów benzyny i ~1500 litrów gazu.

Czterokrotnie zmieniłem jej olej,
zmieniłem uszczelniacze na zaworach i pasek rozrządu,
założyłem instalację gazową, spawałem podłogę,
wyremontowałem układ hamulcowy
i popełniłem jeszcze kilka innych drobiazgów.

Łada wiernie wozi mnie codziennnie do pracy, służy mojej rodzinie.

W ciągu tego roku, tylko raz nie odpaliła
(bo przez nieuwagę rozładowałem akumulator)
i tylko raz odmówiła współpracy podczas jazdy
(po tym jak łyknęła 2,5 litra beny do oleju przez pompkę,
do której założyłem, jak się potem okazało walniętą membrankę).

Dzięki niej trafiłem do LKP i już dwukrotnie
"zlatywałem się" w Sulejowie z innymi miłośnikami ładziawek.

Dzięki klubowi nawiązałem znajomości, które bardzo sobie cenię.

I, co chyba najważniejsze, nigdy nie żałowałem,
że kupiłem ten samochód.

To tyle. To trochę jak pierwsze urodziny dziecka
i stąd taka refleksja i małe podsumowanie.

Pozdrawiam!!!

W moim przypadku we wrześniu mineło 7 latek kontaktu z moją ładną, ale dopiero w grudniu minie roczek jak jest moja i tylko moja. Wcześniej była ojca i stawała się moja jak trzeba było coś naprawić albo umyć. Teraz jest moja i nikomu jej nie dam ani umyć ani naprawić. No czasem daje mamie się przejechać do sklepu

Ja 15 wrzesnia przezylem nasza pierwsza rocznice (co przypomina mi o oplaceniu OC) ale i tak warto.

Podoba mi się Sylvo ta statystyka - zwłaszcza ilość paliwa, które na niej przepaliłeś. Czasami, w niektórych dziedzinach życia, lubię takie "suche" dane statystyczne.
Ps. Najlpsza jest zawsze czytana jako kazanie raz w roku (w styczniu) statystyka w kościele. Oczywiście zawsze jest to statystyka minionego roku, podawana jest zawsze ilość chrztów, ślubów, komunii, zgonów itd.

Syvo ! Gratulacje i fajnie , że pamiętałeś o swojej lady. Jakiś ekstra dodatek jej się z tej okazji należy... Ja mojej na 15 urodziny ( nie świętowałem tak jak Ty rocznicy nabycia, tylko jej urodziny w Togliatti) kupiłem nowy chrom na tylny zderzak, ale każda ma inne potrzeby.
Pozdrawiam

Cytat:
2003-10-07 15:29:44, mily_byd pisze:
Podoba mi się Sylvo ta statystyka - zwłaszcza ilość paliwa, które na niej przepaliłeś. Czasami, w niektórych dziedzinach życia, lubię takie "suche" dane statystyczne.

W domu policzyłem jeszcze raz ilość spalonego paliwa
i wyszło mi jednak więcej tzn ~1750 litrów.

Cytat:
2003-10-07 21:28:44, Grzegorz2107 pisze:
Syvo ! Gratulacje i fajnie , że pamiętałeś o swojej lady.
Jakiś ekstra dodatek jej się z tej okazji należy... Pozdrawiam

Bardzo dobry pomysł. Niestety z poślizgiem, ale jej coś sprawię .

Gratulacje Syvo!
No iżycze dalszych "spokojnych" kilometrów ładzianką!
A swoją droga mnie też wzięlo na wspomnienia - ja chyba w analogicznym okresie , czyli jesienią , ale w listopadzie stałem się siedem lat temu posiadaczem samarki.No i pożegnalem się z nią - ale był to naprawdę niezawodny samochód
Paweł

Moje gratulacje Syvo !!
To są miłe wspomniena i refleksie Życzę Tobie (w języku lotniczym) tyle samo powrotów do domu co wyjazdow.Powodzenia!!

A ja w jezyku ludzi z CB19- zeby sie rachunki zgadzaly,czyli w wolnym tlumaczeniu zycze tego samego co i Stokos

Cytat:
2003-10-07 21:28:44, Grzegorz2107 pisze:
Syvo ! Gratulacje i fajnie , że pamiętałeś o swojej lady. Jakiś ekstra dodatek jej się z tej okazji należy... Ja mojej na 15 urodziny ( nie świętowałem tak jak Ty rocznicy nabycia, tylko jej urodziny w Togliatti) kupiłem nowy chrom na tylny zderzak, ale każda ma inne potrzeby.
Pozdrawiam

No ale nota benek Sylvo gdyby chciał to też mógłby kupić coś z okazji rocznicy produkcji, a nie rocznycy nabycia. W końcu Sylva 2107 wkracza w pełnoletniość, czyli osiemnaście lat. A wiadomo, że osiemnastka to jedna z ważniejszych urodzin w życiu (obok urodzin "okrągłych").
PS. Tak samo jak czyjaś łada będzie miała np. 25-lecie wyprodukowania, to też może coś jej sprezentować itd.