Biegi w maluchu!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cze Wam!!!!

Sie wkurw.... dzisiaj pierwszy raz po remoncie odpalilem malucha wyjezdzam z garazu i co widze biegow niema mowie spoko przesune na srobach przy lewarku bo lu byl w takim polorzeniu jak jedynka. Ustawilem sruby juz sa przy maksymalnie do przodu wysuniete a lewarek tak jak stal krzywo tak stoi. Co zrobic!!!
Maluszek nie jest po wypatku z tego co widze poduszki sa rowno a biegi dalej swiruja!!! A i jeszcze jedno jak go ciagne na jedynce i wrzocam dwojke na dosc wysokich obortach zgrzytnie mi ona ale to chyba jest spowodowane ze ten lewarek tak stoi co zrobic zeby to sie wszystko ulorzylo tak jak ma byc i zeby biegi wchodzily jak po masle!! Z gory dzieki za wszelka pomoc!!! Przed remontem Wszystko chodzilo jak cukierek!!!

Cytat:
2003-10-08 21:45:39, Genius pisze:
Cze Wam!!!!

Sie wkurw.... dzisiaj pierwszy raz po remoncie odpalilem malucha wyjezdzam z garazu i co widze biegow niema mowie spoko przesune na srobach przy lewarku bo lu byl w takim polorzeniu jak jedynka. Ustawilem sruby juz sa przy maksymalnie do przodu wysuniete a lewarek tak jak stal krzywo tak stoi. Co zrobic!!!
Maluszek nie jest po wypatku z tego co widze poduszki sa rowno a biegi dalej swiruja!!! A i jeszcze jedno jak go ciagne na jedynce i wrzocam dwojke na dosc wysokich obortach zgrzytnie mi ona ale to chyba jest spowodowane ze ten lewarek tak stoi co zrobic zeby to sie wszystko ulorzylo tak jak ma byc i zeby biegi wchodzily jak po masle!! Z gory dzieki za wszelka pomoc!!! Przed remontem Wszystko chodzilo jak cukierek!!!

sprawdz czy dobrze masz przykręcony łącznik

Cytat:
2003-10-08 21:45:39, Genius pisze:
Przed remontem Wszystko chodzilo jak cukierek!!!

To może lizak jest dovbrze przykręcopny, jednak może być pokrzywiony.
Pozdr.
Seba

ale skoro przed naprawą było ok... a wyciągąłeś silnik do malowania/blacharki ?? może coś nie tak złożyłeś?? belka dokręcona?? sprężynę skręciłeś odpowiednio mocno??

Maluch byl caly rozkladany nic z niego nie zostalo jak szedl do lakiernika!!! Co mam rozumiec zle skrcona sprzyna bo umnie jest tak jakby caly silnik z skrzynia przesunol sie o jakis cm. do srodka i nic nie pasuje!!!!

hmmm nie zabardzo sie znam ale założyłeś to łożysko co jest w skrzyni ?? oporowe chyba czy jakośtak, to co tak luźno wychodzi z kaptura...może to to ale poraz drugi zaznaczam ze sie nie znam na tym ew, obstawiał bym to co pisali inni w poniższych postach

ja kiedyś za mało ją wkręciłem i silnik latał, biegi nie wchodziły... inna sprawa, że kiedyś ją za mocno wkręciłem i się gwint obrobił , ale zakontrowałem od dołu nakrętką i było git. niech ktos zobaczy, czy jak zmieniasz biegi, to się przypadkiem nie przesuwa cały silnik ze skrzynią tył/przód... posprawdzaj, czy wszystko jest mocno poskręcane /wieszak, belka,poduszki/. no i lizak na pewno (przede wszystkim, czy nie ma rozjajonych otworów, ale skoro przedtem było git...

Hmm,przed robotą było dobrze, teraz mimo iż nic nie ruszałeś jest źle.Pomijając 1 do 1000000 prawdopodobieńswo że jak leżała to się popsuła coś musiałeś założyć troszke inaczej.Być może skrzynka jest troszke krzywo zawieszona (przyjrzyj się) i np. do jednej z tych dwóch śrub(mocowanie poprzeczne) musisz dodać jakąś podkładke.Być może musisz podnieść skrzynke/ew.opuścić na poduszkach.Nie wiem ale według mnie jest to kwestia regulacji.Upewnij się czy na sto 100% założyłeś lizak tak jak trzeba.A i zobacz czy belke dokręciłeś na maxa

[ wiadomość edytowana przez: art126 dnia 2003-10-09 12:15:14 ]

zanim zaczniesz kombinowac na maxsa zmien sobie lizak. ja sie wku..alem miesiac, juz w ogole mialem skrzynie rozpieprzac na czesci. nowy lizaczek i dziala pieknie. koszt 4 zeta wiele nie stracisz,a jak nie pomoze to pozniej mozesz robic te cuda o ktorych ci tutaj koledzy mowia

Cze Wam !!!!

Wszystko jest poskrecena na maxa!!! Lizak Nowy jest wlorzony!!! Belka jest ta co byla wszystko jest to co bylo!!! A biegi tak jak swirowaly tak swiruja dalej!!! Lewarek musi byc calkiem do przodu na otworach regulacyjnych osadzony zeby byly biegi i to jeszcze nie pewne biegi!!! Niewiem juz stacilem wogole moja motywacje do tego auta bo to co te auto mi robi to jest anormalne!!!! Jutro ostatnie podejscie!!! a jak nie to w ruch pojdzie mlotek!!!

u mnie było cos podobnego tylko ze barry zapomniał takiej baryłki wsadzic ( kulki w skrzynie )
Regulowalismy ,zmienialismy lizak i nic.
a teraz chodzi milutko...

kończą mi się pomysły, bez kitu. krzywy wieszak?? rozumiem jakie to wkurzające..

Sprzęgło masz wyregulowane?
Niby najprostsza z możliwych rzeczy a też można pominąc...

a może zapomniałes przykręcić łyżwy pod skrzynie biegów ktróra jest przykręcona do wieszaka i do budy bez niej nie wrzucisz żadnego biegu