Tarcze ATE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy Ktoś słyszał a tarczach hamulcowych ATE - mogę je kupić za 130 zł pasują ponoć do Vectry A, Ascony , Lanosa i Espero . Sa to tarcze wentylowane.
pZdr
Bojkot

Ja mam takie, oczywiscie wentylowane, bo takie muszą być, ceny i symbolu nie pamiętam - zakładał i polecił mi je mój majster. Klocki mam lucasa, całość chodzi zadowalająco przede wszystkim nie piszczą.

Dzięki za informacje - średnica 256mm, grubośc 24 mm. Mo coś pamietasz co do ceny ?

A ile w tym prawdy, ze klocki piszcza wtedy, jesli podczas docierania zostaly przegrzane?

Też mam ATE tyle ze POWER DISC i niemoge nażekać......

Witam!

Czy tarcze BREMBO za 179 PLN/szt. to dużo?Za tyle udało mi się znależć je w POZNANIU!A ktoś miał do czynienia z klockami BOSCH'a w ESPERO?BOSCHe miałem w BMW i były super (nic nie piskało). Doczytałem, że ADMINEK ma tarcze i klocki ATE, ale czy ktoś wie gdzie można je kupić w POZNANIU?(Pewnie nie bo z POZNANIA to tylko ja chyba jestem na tym forum co?). Klocki Ferodo były po 129 do 149 PLN! I to różne typy (jak mam wywnioskować jaki typ klocków potrzebuję - bez ściągania ich wcześniej?-najpierw chcę mieć wszystko pod ręką, apóźniej dopiero rozkręcać)

UFFF-koniec postu!
PZDR.

Polecam gazetki informacyjne tj Kup AUTO - wystarczy podzwonic, może akurat trafisz na jakąs promocje, jakie tarcze pasuja - od tego są katalogi, które nie powinny kłamać. Co innego gdy wybierasz rodzaj klocków czy tarcz tej samej firmy tzn. seryjne, tuningowe lub sportowe - tutaj decyzja juz zalezy tylko od Ciebie , albowiem kazde z nich mogą do espero pasować.
Wazne jest klocki i tarcze ze soba we własciwy sposób współpracowały - obecnie na topie jest zestaw brembo - ferrodo, z kolei gdy rozmawiałem ze sprzedawcami z norauto dlaczego mają tylko tarcze brembo i klocki lucasa - to ich zdaniem ten zestaw jest najlepszy, ja mam ATE i lucasy (jak wyżej napisałem) i także jestem zadowolony.
Na stronie były kiedyś pod którąś z zakładek adresy sklepów lub warsztatów z różnych miast. Podawałem takze takie adresy firm z Poznania, ciekaw jestem czy masz jakies swoje własne namiary które mógłbys udostepnic.

Maciej!

A może powiesz mi i też pojadę do tego Twojego "majstra" i też mi wymieni na taki zestawik co? Ile Cię to wszystko kosztowało? Jeśli chodzi o moje namiary to faktycznie znam tylko te z KUP Auto. Espero mam od niedawna więc nie mam doświadczenia jeszcze z tym autkiem-co innego BMka!

PZDR.

Skoro znasz warsztaty beemek to wiele ułatwia , bo niestety nie moge znaleźć wizytówki tego goscia a wiec dokładnego numeru telefonu i adresu. Na stronie espero tez kiedys to było ale się zmyło , w kazdym bądz razie jest to na ulicy Syrokomli bodajze nr 10 (Piątkowo), zaraz nastepny dom za BMW Olszowiec - to juz pewnie wiesz gdzie . facet zajmuje sie generalnie zawieszeniem - robił mi spręzyny i amorki, ale wymiana tarcz i klocków nie stanowiła problemu. Klocki dostarczyłem sam, natomiast tarcze już on, wymiana kosztowała, o ile dobrze pamietam, 50 zł. generalnie polecam

Dzięki Macieju!

Teraz mieszkam na WINOGRADACH więc będe miał blisko

Jak się tam udam to napiszę o efektach!

MANY THANX
PZDR.

Zapytaj moze ma dojscia do tanszych brembo i np ferrodo, choc poleca też ATM Mikoda (prod. w Polsce)
Winogrady mówisz - to ten samy fyrtel co Dramar i ja

[ wiadomość edytowana przez: Maciej75 dnia 2003-07-02 12:54:41 ]

Dobre klocki produkuje Remsa Są też tanie.

Co jest z tym rodzajem klocków hamulcowych ?
Wszędzie gadają, że do Esperala 1.5 DOHC są trzy rodzaje (mam wymontować i przywieźć-wtedy dobiorą, a jak ja to rozbiore to czym dojadę do sklepu ?). Dzwoniłem do sklepu BOSCHa i gość stwierdził, że do wszystkich ESPERO 1.5, 1.8, 2.0 jest tylko jeden rodzaj klocków za całe 89 PLN!!!??? I kto ma rację?
Może ktoś wie?

P.S. Do Macieja75: Ten majster ze Syrokomli weźmie 50 PLN za wymianę. Części mogę sam dowieźć (on proponował MIKODA?)
PZDR.

Cytat:
Co jest z tym rodzajem klocków hamulcowych ?
Wszędzie gadają, że do Esperala 1.5 DOHC są trzy rodzaje (...)

Remlen, niestety z tymi różnymi rodzajamia kolcków to jest prawda. Nie wiem od czego to zależało, ale można podejrzewać chyba, że wpływ na to może mieć data produkcji, lub też różniły sie także w zależności od wyposażenia. Ja mam 2.0 i też przy kupnie klocków byłęm o to pytany. Nie miałem nic na porónanie, wiec w InterCarsie dali mi takie, które na 90% miały pasować, bo w większości są one uzywane. Okazało sie to prawdą i nie musiałem wymieniać. W 1.5 może być podobnie.

Pozdrawiam.
Paweł

Z klockami hamulcowymi sprawa jest taka ze w DU montowali zaciski GM i ATE (rozne klocki i ROZNE CENY!!)
Dla przykladu Ferrodo Premium do GM kosztuja 70 PLN (pasuja od Kadeta) a do ATE 170 pln.
Ja np. mam zaciski ATE ale dowiadywalem sie w DU ze montowano przypadkowo albo ATE albo GM co bylo na skladzie wiec najlepiej obrysowac klocek

Co do tarcz to mam Brembo i sobie bardzo chwale.
Oczywiscie nadmienic musze ze bardzo starannie daocieralem tarcze i klocki przez 600 km i chodza miodzio bez zadnego bicia, piszczenia, idelane wyczucie hamulca plus switne hamowanie szczegolnie przy predkosci powyzzej 150 km/h roznica kosmiczna

NIE ZAPOMINAJCIE O DOCIERANIU !!! TO JEST KONIECZNE ABY HAMULCE DOBRZE HAMOWALY I NIE PISZCZALY
Informuje zreszta o tym producent tarcz

Pozdr
Jadzwin

[ wiadomość edytowana przez: Jadzwin dnia 2003-07-03 19:58:51 ]

Ferodo Premier !!!

Czyli rozumiem, że byłes u niego?
Jesli 50 zł to nic nie podrozało, to jest chyba najnizsza stawka za którą bierze sie do roboty i brudzi ręce - ale moim zdaniem nie jest wygórowana - mnie tam by sie nie chciało bawic z tym w garażu.
Mikoda to tarcze polskiej produkcji, chyba zwą się ATM Mikoda - nie mylić z ATE - moim zdaniem jest to rozsądne rozwiazanie, tarcze dobrej jakości, cena niewysoka, produkowane na "licencji", podobno ATM Mikoda mają swoją strone w necie - jak znajde to dam namiary

Akurat przeglądałem tą stronę, tzn ATM MIKODA

[ wiadomość edytowana przez: HenBas dnia 2003-07-03 20:30:39 ]

Dzieki Henbas. Cena tarczy w necie to około 85 zł

Cytat:
2003-07-03 20:33:01, Maciej75 pisze:
Dzieki Henbas. Cena tarczy w necie to około 85 zł

Stronka mówiąc delikatnie strasznie amatorska...

Za 98 zł w Gdańsku są tarcze Jurid