Kosmetyki na zapuszczony lakier

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
mam dośc nietypowe pytanie, a mianowicie, czego uzywacie do czyszczenia samochodów, chodzi mi o martwe owady, przebarwienia na lakierze po ich obecnosci itp.
Kupiłem na feuvert jakis szampon samochodowy ale poza pianą zadnego efektu, pasta lekko scierna Tempo K2 również, a problem pozostaje.

drugie pytanie, moze odrobine odbiega od postu, ale jak wycenić ile moze kosztowac lakierowanie nadwozia?
W zasadzie nic do blacharki nie ma, wiec interesuje mnie sam koszt zakupu lakieru (czerwony, zaden metalik czy cos w tym typie) i pracy lakiernika.
Samochód to Skoda Felicia LXI.

Z góry dzieki za odpowiedzi

[ wiadomość edytowana przez: ciupu dnia 2009-08-10 14:18:45 ]

Cześć, zobacz może na tym forum...

http://motonews.pl/forum/?op=fvf&f=51

Jest poświęcone w całości renowacji nadwozia, powinieneś odszukać coś dla siebie.

drobny papier ścierny na wszelkie robactwo asfalt przyczepione do lakieru. Ale na początek nasącz szmatke nitro i przetrzyj wszelkie poprzylepiane robactwo. A na matowy lakier najlepsza polerka jest ale ręką to sie zajebiesz tylko maszynka. U mnie polerka całego auta z drobnymi zaprawkami to koszt 0d 80-120zł zależnie od wielkości auta. A efekt jest naprawdę oszałamiający

polera farecla i gra gitarka

przed plerka
po polerce

P.S
foty kolegi chyba nie będzie zły że pożyczyłem;p

lewe przednie drzwi i tak w innym odcieniu polerka nie pomogla

Proponuję kupić zmywacz silikonowy na plamki po asfalcie, pasta G3 oraz polerka mechaniczna, na koniec dobre mleczko nabłyszczająco-konserwujące i będzie git.

Cytat:
2009-08-10 15:51:46, 3zeR_MDS pisze:
lewe przednie drzwi i tak w innym odcieniu polerka nie pomogla

Lancia to fiat więc tak może być A ta lancia to miodna jest co nie
a co do matowego lakieru to najprościej zezłomować

[ wiadomość edytowana przez: Piotrek42gv dnia 2009-08-10 18:56:05 ]

Cytat:
2009-08-10 15:42:43, Piotrek42gv pisze:
przed plerka po polerce P.S foty kolegi chyba nie będzie zły że pożyczyłem;p

Właśnie tak matowieje farba akrylowa, polerowanie akrylu a dwuwarstwówki to też dwa rózne pojęcia.

Jak masz zmachana lape od czestych wizyt na Redtube co wiaze sie z brakiem tejze sily w lapie, to polecam mleczko Prestone - do zakupienia w wiekszosci marketow za okolo 20 PLN. Naprawde robi robote i nie zostawia bialych sladow Robota idzie z gazem

-----------------
http://plepleple.pl

Ja w takich sytuacjach zamawiam kosmetyki ze strony : http://www.mrcleaner.pl jest duży wybór, więc na pewno znajdziesz to co potrzebujesz. Kosmetyki przychodzą na czas a cena nie jest zawyżona. Jeżeli nie lubisz zakupów online, możesz odwiedzić ich sklep stacjonarny o ile mieszkasz w okolicach Katowic gdzie znajduje się ich siedziba, masz też do wyboru salon do pielęgnacji aut. Myślę , że warto pójść za moją radą, nie pożałujesz.

eh jaka kryptoreklama..

Reklama reklamą ale jest to najlepsza odpowiedź w tym temacie.
Jak kolega tam podjedzie to pewnie kupi coś dobrego a przy okazji nabędzie dużo wiedzy z zakresu pielęgnacji