Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() wit atu plus gdynia | 2002-07-20 23:40:54 ciekaw jestem co możecie powiedzieć na ten temat,co można by zrobic żeby było bezpieczniej . |
![]() Mach Miłośnik FSO B40CEB Lpg/ C20NE Szczecin | 2002-07-21 09:36:28 Witaj wit.
Co można zrobić? No to chyba myśleć za kółkiem. Ale nie jest to takie proste, przynajmniej dla "świeżych" i młodych kierowców. Jestem już lekko po 30-tce i prawko mam ponad 10 lat. Od dłuższego już czasu jeżdżę ostrożnie, staram sie wyprzedzać myślą to co może zdarzyć się na drodze, nigdy nie ryzykuję w czasie wyprzedzania- wolę stracić na szybkości niż zdążyć "łyknąć" jeszcze jednego "marudera". Bardzo często "łapię" się na tym, że pewne niebezpieczne manewry jeszcze kilka lat temu wykonałbym w ciemno, a teraz nie. Napewno duży wpływ na mój bezpieczny styl jazdy ma fakt, że zazwyczaj jeżdzę z Żoną i Synem. A więc odpowiedzialność ogromna. Ale nie myślcie że umarła we mnie żyłka do "szaleństwa" na drodze. Lubię wdepnąć i pędzić jak James Dean, ale tylko tam gdzie jest to możliwe i oczywiście w ramach zdrowego rozsądku. A kultura? Jak ktoś jej nie wyniósł z domu to nic nie da się zrobić. Pozdrowienia ze Szczecina |
![]() wit atu plus gdynia | 2002-07-21 09:53:12 widzę że myslimy podobnie ,przynajmniej w tej kwestii.i chyba dokładnie o to chodzi ,dużo wyobrażni i może trochę pokory dla własnych umiejętności ,a co do kultury to święte słowa . |
![]() wit atu plus gdynia | 2002-07-21 22:11:03 zdecydowanie bardziej zgadzam sie z Machem i Gda,osobiście często poruszam sie pojazdami o dośc duzym tonażu i włosy stają mi dęba jak widzę co sie dzieje,a drogi są jakie są i trzeba sposób poruszania dostosowac do ich stanu. |
![]() wit atu plus gdynia | 2002-07-22 08:37:12 nie sztuką jest się rozpędzić ,sztuką jest się bezpiecznie zatrzymać. |
WALA OPEL Kadett GT Pleszew | 2002-07-22 14:05:45 RACJA, RACJA, WIT!!!
Pozdrowionka WALA |
![]() Robaczek Polonez 1.6 GLI (LPG) WARSZAWA / WŁOCHY | 2002-07-22 15:16:51 zgadzam się z wami całkowicie , ale kulturę ( nie tylko jazdy ) wynosi się z domu .
Pozdrawiam Robaczek |
![]() Tomek_gdy Miłośnik FSO Opel Manta 3.0GT/E Gdynia-3city | 2002-07-22 15:46:34 a w Trojmiescie najgorsi sa warszawiacy (bez obrazy co dla niektorych a jesli ktos jest z warszawskiego i jezdzi innym stylem to jest on wyjatkiem ktory potwierdza regule ) ![]() ![]() Mysle ze jezdze w miare dobrze, jezdze tez zawodowo Starem 744 ![]() ![]() ![]() ![]() ps. ciekawe ktoremu warszawiakowi sie narazilem ![]() ![]() |
![]() SCHIL Miłośnik FSO Polonez Łódź | 2002-07-22 16:41:18 PANOWIE MACIE WSZYSCY RACJĘ, ZGADZAM SIĘ Z WAMI, ALE JA JESTEM TAKI STARY A NA DODATEK JAKI STARY TAKI GŁUPI. MOŻNA TO SPRAWDZIĆ NA MOIM SAMOCHODZIE JEDNA WIELKA SZPACHLA (WIĘKSZOŚĆ WYPADKÓW MIAŁEM NIE ZE SWOJEJ WINY), JAK ZOBACZYCIE NA DRODZE BORDOWO - CZARNY ZNIKAJĄCY PUNKT TO JA. SORY ZA MOJĄ GŁUPOTĘ. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Tomek_gdy Miłośnik FSO Opel Manta 3.0GT/E Gdynia-3city | 2002-07-22 16:47:18 zgadza sie mam kolege ktory jezdzi firmowym palio WWM i jakies tam cyferki, i jest (spodobalo mi sie okreslenie) farbowanym warszawiakiem i niestety wystawia taka opinie panom z warszawy a ostatnio koles z nissana terrano zajechal mi droge przy zmianie pasa ruchu ,wlasnie warszawiak i jak zatrabilem na niego to on hamulce w deche ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() wit atu plus gdynia | 2002-07-22 22:58:09 Brawo. Tak trzymać. |
![]() OLI_F50 Miłośnik FSO F50 Polonez Środa Wlkp./ Konin | 2002-07-23 09:43:50 Witam. Ktoś dawno temu powiedział..."Myślenie ma przyszłość..."A za kółkiem to tym bardziej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() OLI_F50 Miłośnik FSO F50 Polonez Środa Wlkp./ Konin | 2002-07-23 17:38:45 Na pytanie co można zrobić by było bezpieczniej, to przyznam szczerze - NIE WIEM!!!!! Ludzka bezmyślność nie zna granic!!!... ![]() |