Problem z zarowkami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam - mam od 2 tygodni Espero . Dzis wracalem okolo 19 godz. ze studiow i musze powiedziec ze Espero to ma fatalne swiatla - nic prawie w noicy nie widac. I wypatrzylem na allegro jakies zarowki niby xenon : http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=16528720 . I mam pytanie jakie wogole zarowki pasuja do Esperaka??
Pzdr

WIesz ze swiatlami to jest tak...

Im szybszy samochod tym swiatla wydaja sie gorsze...
Jak bys jechal Hayabusa ze swiatlami od Espero to nic bys nie widzial...

Poprostu wolniej jezdzij

A XENONOW nie zakladaj...

Zwykle H +50% jasnosci starczaja...

a ja sie niezgadzam xenony bardzo sa dobre i daja bialutkie swiatlo. Sam takie mam. Esperak bardzo ladnie na nich wyglada

Ja też uważam, że tylko xenon Faktycznie dają bialutkie światło (jak są stare to niebieskie ) !
Ale ja za swoje przepłaciłem, ostatnio modne są te z allegro za 70 zł. (i po cholerę całą instalkę przeprowadzałem )

Pycel gdzie jestes... gdzie ?

No wiedziałem, wiedziałem, że się przyczepi

Mnie bardzo denerwuje jak widzę żółty "cień" swojego auta, a po bokach jaśniejsze tło - jak jakieś auto z tyłu zajara. Dlatego skłonny jestem wymienić żarówki na xenon na jakie?
Książkowo mają być 55W H3.
Ten gość z allegro ma:
ŻARÓWKI XENON 12 V 100W H3 (nie za mocne?)
czy
ŻARÓWKI XENON 12 V 60/55W H3 (2 włóknowa czy co?)

Wiesiek (Maestro)

Nie H3!! /to żaówki jednowłóknowe zastosowanie do halogenów czy tp.!/.....dobre H1 i jeśli Ci nie szkoda kasy na nowe reflektorki /i dociekliwego palicjanata / to niech będzie 100W!!
A wg mnie: najlepiej...przeczytaj dokładnie posta poniżej....no tegooo: "Wybów żarówek do reflektorów "... i kup sobie normalne ale PORZĄDNE i mocniejsze żaróweczki!!
Zresztą jak zwykle...wybór należy do wyborcy!!
A tutaj możesz/cie się zorientować w cenach...jak się nie myslę są w tej ofercie także żarówy specjal "rally"? właśnie 100W itp.
Hurtownia żarówek samochod.

Panowie co jest grane?
W Morawskim str. 179 jest napisane jak byk: Światła drogowe i mijania: 55W H3. Pomyłka autora?

Wiesiek (Maestro)

Mijania są na pewno H1 - niedawno wymieniałem.

Pozdr Czedu

MORAWSKIEMU SIĘ POPIERD...O !! /zawsze mówiłem coby nie pisać książek po pijaku ...nie dotyczy Mrożka czy Gombrowicza /
Zgadza się tylko poz.3 czyli przeciwmgłowe przednie =H3 !
Drogowe i mijania w Espero na 100% =H1 !!

Już naniosłem do książki w wykazie żarówek stosowną poprawkę.
No to może zauważyliście jeszcze inne "kruczki" w tejże knidze?
Morawskiemu od mnogości wydawnictw pewnie sie samochodzy pomieszały. Juz niech da spokój tej twórczości (albo piciu)