Wybów żarówek do reflektorów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich,
Od 2 tygodni jestem posiadaczem Esperaka i pierwsza rzecz jaką chcę w nim zmienić to żarówki - chcę porządnych świateł !!

W grę nie wchodzi raczej wzmocnienie żarówek, tzn wstawieni np. 100W, z racji braku u mnie przekaźnika oraz podobno faktu, że z mocnymi żarówkami matowieją klosze reflektorów ???

Rozumiem, że standardowymi żarówkami są H1 tak więc rozważam wstawienie H1 philipsa:
1. Vision Plus +50% (zarówki o zwiększonym strumieniu świetlnym )
2. Blue Vision (zarówki o zmienionej poświacie)

Teoretycznie pierwsze powinny dawać jasne białe światło wydłużające strumień swiatła o 10-20 m, drugie zaś strumień swiatła o poświacie 4000Kelvinów dającym efekt światła dziennego.
Oba typy mają homologację.

Natomiast jak wygląda sprawa w praktyce?
Macie jakieś doświadczenie z tego typu żarówkami Philipsa.
Dodam, że Visiony kosztuja 30 pln/za 2 a BlueVisiony 70pln/za 2 + 2 postojowe BV extra

Witam!!

Też mi się nie podobały te zółte światła, które wyglądały choćby mi akumulator zdychał. Nie wierz w takie rzeczy, że Ci jakaś żarówka wydłuży światła. Fabryczne święcą tak samo daleko jak każda inna tylko, że czy dalej tym słabiej. To że inne świecą dalej tylko złudzenie optyczne, poprostu świecą mocniej. Ja osobiście założyłem OSRAM Silverstar +50% i trzeba przyznać, że są naprawde super. Światło mają bardziej białe i tak choćby czystsze. Jak zmieniłem to też mi się wydawało, że mi 10m światła przybyło. Jeśli chodzi o te "świecące na niebiesko" to moim zdaniem to tylko bajer. Jeśli chodzi o OSRAMY cool blue( czy jak tam się nazywają) to dają tylko 30% więcej światła i u innych firm jest tak samo. Z mojej strony polecam OSRAMY SilverStar +50%.

Pozdrawiam

zobacz tutaj )

http://skoda.autokacik.pl/pages/zarowki/zarowki.htm

ja mam zarowki xsenonowe ktore kosztowaly 100zl i swieca super. Daja czyste biale swiatlo. Polecam

ja sie moze na twoje zarowki bartek zdeyduje
bo narzekam na reflektory alfy strasznie, zreszta wiesz o tym

Cytat:
2003-10-10 14:28:59, Bartek1112 pisze:
ja mam zarowki xsenonowe ktore kosztowaly 100zl i swieca super. Daja czyste biale swiatlo. Polecam

Blagam... Tylko nie "xenonowe"

Brunner wez Vision Plus

Pozdro.

VISION PLUS Philipsa, albo OSRAM SILVER mogę polecić z czystym sumieniem!!...te typy miałem i są świetne /z mocnym wskazaniem na OSRAM/...teraz pokazały się jeszcze TUNGSRAM MEGALIGHT+50%...powinny być nieco tańsze i równie dobre bo jak jeździłem na serii "BLUE"...to właśnie TUNGRSAM miał chiba NAJLEPSZE....i najtańsze żarówy tego typu!!! Mam zamiar je kupić i założyć w przyszłym tygodniu to cosik o nich powiem więcej!
Pozdrowionka!

Cytat:
Ja osobiście założyłem OSRAM Silverstar +50% i trzeba przyznać, że są naprawde super.

Podpisuje sie pod przedpiszcza. Nie wiem tylko skad opinie, ze tego typu zarowki padaja jak muchy, np po 3 miesiacach. Swoich uzywam, jesli dobrze pamietam od ponad roku. Roznice latwo zauwazyc kiedy postawisz obok 2 auta, z "seryjnymi" i z lepsiejszymi zarowkami ale ze srodka, no nie oszukujmy sie...

ja tez mam OSRAM +50% zywotnośc zadowalająca około 1 roku wytrzymują przy ciągłej jezdzie na światłach.! co do Philipsów słyszałem że są mniej wytrzymałe niż Osramy.!!!

chesz porównać moc Osram +50 i 100W zwykłych przjeżyj fotki z II sląskiego zlotu BIałe espero ma Osram +50 a Srebrne z lewej strony 100W zwykłe.!!!!

Też mam Osram Bilux SilverStar+50% i zamówiłem je tutaj:

sklep tuning.pl - dział oświetlenie

jestem z nich jak najbardziej zadowolony - jakość adekwatna do ceny

Cytat:
2003-10-10 16:48:57, Adminek pisze:
chesz porównać moc Osram +50 i 100W zwykłych przjeżyj fotki z II sląskiego zlotu BIałe espero ma Osram +50 a Srebrne z lewej strony 100W zwykłe.!!!!

He, he ....
No to porównujcie
Moje 100-ki świecą bez zarzutu. Zresztą Adminka nie gorzej

[ wiadomość edytowana przez: Andrzei dnia 2003-10-10 17:32:30 ]

[ wiadomość edytowana przez: Andrzei dnia 2003-10-10 17:33:51 ]

O ile się nie mylę to na zdjęciu esperakom świecą światła drogowe A chodziło chyba o mijania ??

Oj Grzesiu!!...a jakież masz żaróweczki w światełkach drogowych???...czyżby inne od nas wszystkich i nie H1 ??

Przychylam się do żarówek Osram a kupić je można po prostu na stacji Shella
za 25 zł/szt.

Cytat:
2003-10-10 19:59:57, bogdan1 pisze:
Oj Grzesiu!!...a jakież masz żaróweczki w światełkach drogowych???...czyżby inne od nas wszystkich i nie H1 ??

No niby fakt ale z drugiej strony nigdy tego nie sprawdzałem więc może mam inne

Cytat:
czyżby inne od nas wszystkich i nie H1 ??

Bogdan a nie mamy żarówek w światlach mijania jak i drogowych typu H3 bo tak mi się coś wydaje sprawdze jeszcze jutro dokladnie.
Pozdrawiam!!!

Cytat:
2003-10-10 23:48:14, Sergiusz- pisze:
Bogdan a nie mamy żarówek w światlach mijania jak i drogowych typu H3 bo tak mi się coś wydaje sprawdze jeszcze jutro dokladnie.

Mamy hajedynki

Martinezzz!! to hasło jest rewelacyjne!!!....wiecie różne somy rodzaje świateł: HALOGENKI, KSENONKI a my Esperowcy mamy HAJEDYNKI

Cytat:
2003-10-11 01:00:23, bogdan1 pisze:
Martinezzz!! to hasło jest rewelacyjne!!!....wiecie różne somy rodzaje świateł: HALOGENKI, KSENONKI a my Esperowcy mamy HAJEDYNKI

To ja mam jakiś dziadowski model, pewnie z odrzutu bo z ksenonkami