Witam,
Do sprzedania mam fabrycznie nowe uzbrojone nadwozie do Poloneza 1.5 C tzw. „C-klasy” z 1984 roku. Nadwozie zostało wg słów poprzedniego właściciela (starszego pana) kupione w Polmozbycie celem zrobienia z niego „składaka” z układem napędowym z dieslem z Mercedesa, ale ponieważ Panu przydzielono służbowego DF-a Polonez skończył w garażu i służył tylko jako magazyn części do kolejnych wyrobów FSO jakie ów człowiek miał służbowo „na stanie”.
Polonez miał pełne wnętrze, ale zostało ono dość mocno zdekompletowane lub niektóre elementy zostały zastąpione używanymi z DF-a, nadwozie jest całe i kompletne, jest do niego nowa atrapa z pojedynczymi reflektorami (na fotce widać), maska i przednie błotniki, są wszystkie szyby, brakuje mu jedynie kilku plastikowych „szkiełek” w tylnych lampach, przedniego zderzaka i „noska” z tyłu (jakieś tam „noski” mam, ale w słabym stanie, zdecydowanemu nabywcy dorzucę 1 szt.) oraz wycieraczek i lusterka. Tak jak widać na fotkach nadwozie ma fabryczne zawieszenie przednie i tylne, wiązkę elektryki, przewody hamulcowe (są nawet tarcze hamulcowe, za to nie ma samych hamulców) oraz pompę hamulcową. Pod montaż silnika z Mercedesa lekko przerobiono wzmocnienie pod chłodnicą, belkę zawieszenia oraz tunel środkowy (skrzynia z MB była zapewne większa).
Auto stało do 2007 roku w garażu, potem spędziło ok. 6 m-cy na działce pod „wiatą” i od ok. 2008 r. zostało przeze mnie znów postawione w garażu. Stan blachy oceniam jako „bdb” (poza przednimi błotnikami i maską – leżały luzem na dworze te 6 m-cy i to niestety widać :/), są normalne ślady „grzybowego” garażowania – ryski, otarcia, etc. i parę nalotów rdzy (zwłaszcza tam gdzie blacha była przerabiana pod sinik MB).
Samochód nigdy nie jeździł inaczej jak na lawecie lub na holu, nigdy nie widział śniegu czy soli. Sprzedaję jako bazę do odbudowy „fabrycznie nowego” Poloneza w ubogiej wersji „C” lub repliki auta sportowego do rajdów/wyścigów.
Proszę o poważne oferty: nie sprzedaję na części, tylko całość „w dobre ręce” bo szkoda takiego auta na zmarnowanie.
Autko nie posiada papierów. Cena wynosi 10 000 zł
do dużej negocjacji. Kontakt 514022820, 665529081 lub ew. priv, możliwość oględzin w Lublinie, transport możliwy tylko na lawecie.
Parę fotek: