MotoNews.pl

[s] silnik rover 1.8 vvc itb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Fiat poleciał do nowego właściciela, reszta gratów również. Został silnik do sprzedania

specyfikacja:

filmik z hamowni VTG:
https://www.youtube.com/watch?v=PHU2cKhNC_c&list=UUcovnkppXAIPxtBGeWdippw
wyszło 166km

Obecnie:
https://www.youtube.com/watch?v=nq23ZdskrWE

Bazą był silnik z rovera k-series 1.8 VVC. Silnik nie był wcześniej remontowany w Polsce.
Został poddany częściowemu remontowi. Wymieniona została pompa wody, paski, filtry, świece, olej, płyn chłodniczy i inne eksploatacyjne części.

Silnik zasilany jest ITB zaadaptowanym z motocykla Suzuki GSX 650,900, trąbki, filtry.
Sterowany jest seryjnym komputerem + Ecu masterem DET3 (podłączenie pod USB), VVC działa.
Odelżone koło zamachowe, sprzęgło 200, adapter do czujników pod filtrem, nierdzewne rury chłodzenia, płaski wiatrak chłodzenia, zregenerowany alternator, rozrusznik, nowe poduszki, pomalowana w czarny proszek pokrywa, skręcane przewody paliwowe i odmy, adapter do czujników pod filtrem oleju, regenerowany rozrusznik, alternator, nowy zbiorniczek płynu chłodniczego.

W komplecie również wydech (pasuje do Fiata 125p, po niewielkich modyfikacjach do Poloneza):
Policzony pod silnik. Zmodyfikowany stalowy baranek w oplocie + flansza, rury z nierdzewki i dwie puszki z nierdzewki.

Cena 6.800

Gratis mogę jeszcze dodać sportowy wałek do tego silnika.

kontakt:
503 152 329
konrad.bozek@yahoo.pl

[ wiadomość edytowana przez: majki_vw dnia 2014-11-06 15:27:19 ]

Gdyby nie udało się sprzedać całości, to jestem poważnie zainteresowany wydechem.

Nikt nie zainteresowany? Może jakieś propozycje cenowe?

silnik jest z całym osprzętem, wiązką, skrzynią etc taki zestaw p&p do fiata?

Cytat:
2014-11-13 08:56:19, tabi666 pisze:
silnik jest z całym osprzętem, wiązką, skrzynią etc taki zestaw p&p do fiata?

wszystko p&p poza skrzynią, mogę pomóc ją zdobyć.

''

[ wiadomość edytowana przez: majki_vw dnia 2014-11-13 11:19:42 ]

Silnik sprzedany

Do sprzedania został tylko most ze szperą od BMW. Przełożenie 4.1. Po piasku i w czarnym proszku.

1.400 pln