Tuning pomysly na zime

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zblizaja sie zimne mniej ciekawe dni dla tuningowcow No ale i w tym czasie mozna troche zaszalec i cos ciekawego zrobic
Tu namawiam do instalacji elektroniki uzytecznej tak ja nazywam
1. automat wlaczajcy swiatal po ok 2 s od momentu uruchomienia silnika i tylko silnika a nie po wlaczaniu zaplonu
Co ciekawe takie urzadzonko ma mozliwosc pracowac w dwoch trybach lentnim nie zalacznie swiatel oraz zimowym zalaczjacym
Druga ciekawosc to fakt ze przelaczenie odbywa sie bez koniecznosci odpinania urzadania oraz bez koniecznosci przelacznia (pstrykania) w przelacznik
2. ostanio wpadlem na pomyl ze wszystko sie podwiatla ale nie zame klamki Podpatrzylem w audi tak jest dalikatne swiatlo i w nocy nie ma problemu ze znalezniem klamki a przy tym robi sie kosmiczny efekt
3. na to dzis wpalem zdobywajc przypadkowo komplet gratow
Otoz w moje rece wpadly czesci z audi 100 cygaro
a najabrdzije moja uwage przykolo ogrzewanie foleli
znalazlem sprawne fotele z ktorych da sie wyjac maty grzejace
kompletna instalacje z przelacznikami i sterownikami
Hyym tylko jak wlazyc maty by pasowaly do kolekow ?
chyba poczeka to do wekendu by wymontowac fiotele i zrobic mala ich rozbiorke
ale za to jakia przyjemnosc bedzie wsiadac do samocbodu w zimowy czas

myslalem juz tez o podswietleniu klamek. Widzialem to w Skodzie Superb. Rewelacyjnie to wyglada wieczorem. Ale jakos nie mam czasu sie za to zabrac. Jak zrobisz takie podswietlenie to czekam na fotki. Ciekaw jestem jak to bedzie wygladac w espero.

Legoo ma podświetlane klamki na niebiesko i efekt nawet fajny.

ja tez mam podswietlanie ale narazie tylko tylnich klamek niedlugo bedzie tez z przodu

Wiktor

Przepraszam Panowie mówicie o podświetlaniu klamek wew. czy też od zewnątrz. Bardziej by mnie interesowało jak to zrobić od zewnątrz gdyż od wew. mam już to zrobione dawno.
Pozdrowionka DAREK2

No... klamki będą wam ładnie świeciły a i tak w kałuże wejdziecie. Pomyślcie jak zrobić podświetlenie ziemi po otwarciu drzwi... chcociaż to jest raczej niezbyt skomplikowane.

podwietlenie ziemi i jednoczesna sygnalizacje otwracia dzie dla nadjezdzajacych mozna zrobic wykorzystujac swiatelka oswietlenia bagaznika polonez caro plus wykonane sa z ladnego tworzywa wlaczniks sterujacy mozna zamontowac na przednum slupku (pod zawiasem)
W przypadku nexii plus jest pod przelacznikami szyb wiec sprawa sie bardzo upraszcza do wciagniecia masy z wlacznika
najleszy wlacznik jest ok CC mocno obudowany w gumie
koszt takiej operacji to ok 50 pln

Do podświetlenia ziemi przy wysiadaniu można wykorzystać lampy od STILO które są dwu kolorowe ( biało-czerwone) tylko kwestia kasy ~50 zeta/szt.
Pozdrawiam DAREK2

Cytat:
2003-10-12 09:45:07, DAREK2 pisze:
Do podświetlenia ziemi przy wysiadaniu można wykorzystać lampy od STILO które są dwu kolorowe ( biało-czerwone) tylko kwestia kasy ~50 zeta/szt.

Zawsze można się wybrać do salonu fiata pod pozorem obejrzenia stilona i wrócić z "łupami" .