Alarm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś z was wie co to za alarm
Autoalarm Challenger z funkcją ODIS
i co to za funkcja ODIS??

Co ten alarm "potrafi"

Dodatkowa informacja o wyposażeniu:
Autoalarm Challenger z funkcją ODIS

W pełni profesjonalny system alarmowy sterowany przyciskami oryginalnego klucza Toyoty lub niezależnego pilota. Integralną częścią systemu jest funkcja antynapadowa. Działanie systemu ODIS polega na automatycznej, bezobsługowej identyfikacji właściciela pojazdu. Proces identyfikacji osoby prowadzącej samochód jest realizowany sygnałem z identyfikatora, noszonego zawsze przy sobie. W momencie napadu i kradzieży auta po uruchomieniu funkcji antynapadowej, gdy system nie otrzyma sygnału z identyfikatora, nastąpi procedura zatrzymania pojazdu po upływie odpowiedniego czasu. System posiada wiele praktycznych funkcji. Są to: 1. Blokada silnika - uzbrojenie alarmu nie pozwala na uruchomienie silnika. Wbudowany immobilizer powoduje zablokowanie wybranego obwodu elektrycznego. 2. Automatyczne blokowanie i odblokowywanie drzwi (funkcja programowalna). Istnieje możliwość automatycznego zamykania drzwi po 5 sekundach od włączenia zapłonu. Kiedy wyłączymy zapłon drzwi natychmiast się otworzą. 3. Samodiagnoza systemu - jeżeli w stanie uzbrojenia czujnik dodatkowy wywoła pięciokrotnie alarm to system go zablokuje. 4. Wyposażenie w czujniki (opcjonalnie). Challenger NT może być wyposażony w czujnik wstrząsowy wykrywający drgania karoserii związane z włamaniem oraz czujnik zbicia szyb jak również czujnik ultradźwiękowy wykrywający ruch wewnątrz pojazdu. 5. System informuje również o próbach włamania podczas nieobecności właściciela. Posiada także pamięć ostatniego zdarzenia sygnalizowaną dodatkową liczbą sygnałów w czasie rozbrajania systemu. 6. Samouzbrajanie - jeżeli w ciągu 30 sekund od wyłączenia alarmu nie nastąpi otwarcie drzwi - alarm uzbroi się automatycznie zamykając drzwi.

Od niedawna toyota instaluje cobrę i raczej ten alarm bym polecił

thx
poniuchałem troche po sieci i znalazłem takie typy tego alarmu

CHALLENGER ST - 800 PC - 2 piloty 3 kanałowe, funkcja antynapadowa z systemem ODIS,
czujnik ultradżwiękowy, syrena neodymowa z własnym zasilaniem

CHALLENGER ST 800 PC - NOWOŚĆ 2 piloty wkładane do kluczy OPEL, SEAT, funkcja antynapadowa z systemem ODIS, czujnik ultradźwiękowy, syrena neodymowa z własnym zasilaniem.

CHALLENGER ST - 800 PC - 2 piloty 3 kanałowe, funkcja antynapadowa z systemem ODIS,
czujnik zbicia szyby, syrena neodymowa z własnym zasilaniem

CHALLENGER ST 800 PC - NOWOŚĆ 2 piloty wkładane do kluczy OPEL,SEAT, funkcja antynapadowa
z systemem ODIS, czujnik zbicia szyby, syrena neodymowa z własnym zasilaniem.

CHALLENGER ST - 800 T - 2 pilot y 3 kanałowe, czujnik uderzeniowy z prealarmem, syrena z własnym zasilaniem

CHALLENGER ST 800 PC - 2 piloty 3 kanałowe, funkcja antynapadowa, czujnik ultradźwiękowy,
syrena neodynamowa z własnym zasilaniem

CHALLENGER ST 800 PC. - 2 piloty wkładane do fabrycznych kluczy OPEL, SEAT,
funkcja antynapadowa, czujnik ultradźwiękowy, syrena neodynamowa z własnym zasilaniem

CHALLENGER ST 800 PC - 2 piloty 3 kanałowe, funkcja antynapadowa, czujnik zbicia szyby,
syrena neodynamowa z własnym zasilaniem.

Od niedawna toyota instaluje cobrę i raczej ten alarm bym polecił
[/quote]

Mozesz powiedziec dlaczego Cobra jest lepsza ?? Bo z tego co wiem w Ranault montują tylko Cobre i juz złodzieje mają ten alarm rozpracowany.

Od niedawna mam taki w kupiony samochodzie.

Może ktoś wie, jakie są funkcje guzików oznaczonych jako II i III ?