Co się dzieje z zegarkiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Coś dziwnego dzieje mi się z zegarkiem i lampką oświetlenia wnętrza.
W przeciągu ostatnich 2 miesięcy 3x spaliła mi się żarówka w lampce, oraz padła żarówka w lampce bagażnika.
A na dodatek wczoraj zauważyłem, że przestał świecić zegarek ito zarówno przy włączonym zapłonie jak i po wciśnięciu przycisku D.
Podczas manipulacjami przyciskami w pewnym momencie przez chwilę leciutko zajarzył i widać było że się nie zresetował, więc zasilanie dochodzi.
Dzisiaj rano jadąc do pracy zauważyłem, że w pewnym momencie zaczął działać normalnie (a godzinę nadal pokazuje dobrą) więc z ciekawości nacisnąłem na włącznik lampki i.... zegarek umarł, a lampka nadal się nie świeci
Co to może być

Stawiałbym na jakiś brak styku elektrycznego w kostce do lampki.
Ale nie pytaj mnie gdzie ona jest, bo nie wiem
Jeżeli zegar się nie zresetował to jakieś słabe napięcie dochodzi do zegarka, ale już za słabe żeby świecił, a tym bardziej żeby świeciła lampka.

Witam.
Jestem nowy ale jakby nie nowy bo forum czytam właściwie od początku jego powstania. A wracając do tematu to przed dwoma dniami miałem identyczne objawy z tym że dochodziło jeszcze wariowanie alarmu i przednich szyb a skończyło się na awarii pompy paliwa. A przyczyną tego był mały kabelek masowy pod przednim siedzeniem kierowcy którego końcówka się przetarła i ułamała co powodowało wszystkie te objawy. Proponuję to sprawdzić bo ja zacząłem dopiero jak mnie scholowali do domu gdyż nie mogłem odpalić auta i dosyć drogo mnie to kosztowało.

Pozdrawiam.

p.s. A może ktoś z was się orientuje co się mogło stać z moją pompą paliwa? Otóż słychać że silniczek pracuje ale paliwo niestety nie leci. To tylko tak z ciekawości.