MotoNews.pl

Ubezpieczenie samochodu a amortyzacja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jutro muszę ubezpieczyć autko. Firma - Korporacja Ubezpieczeniowa FILAR. Warunki rewelacja, dodatkowo mam tak koleżankę i kolegę (syna dyrektorki

Wycena ubezpieczenia (OC i AC) wyszła ze wszystkimi zniżkami i przy 1 - razowej wpłacie:

- 1320 zł bez amortyzacji (w razie szkody wypłata 60% ceny orginalnych części)
- 1750 zł z amortyzacją (w razie szkody wypłata 100% ceny orginalnych części)

Z kaską u mnie nie jest za dobrze na jakiś czas i poważnie się zastanawiam co mam zrobić - z , czy bez amortyzacji. Doradźcie proszę.

Bierz z amortyzacją, bo skoro z kaską cienko, to IMHO łatwiej teraz wyszarpać 430 zł, niż po jakiejkolwiesz szkodzie dokładać do interesu.

Synem dyrektorki sie nie ciesz, dziś pracuje tu, jutro gdzie indziej, a to są Twoje pieniądze, Twój samochód i Twój problem w razie szkody. Po zanjomości lepszej wyceny nie zrobią bo nie mogą, najwyżej przyspieszą nieco procedury.

Cytat:
najwyżej przyspieszą nieco procedury.

I właśnie o to chodzi. W każdej chwili służą też radą co gdzie i jak zrobić
Dzięki za opinię Jackal.

Moim zdaniem zawsze można za tą kaskę kupić część używaną, ale ten samochód jest na tyle rzadki, że mógłby być problem...

[ wiadomość edytowana przez: Lwiecz01 dnia 2004-04-15 12:28:48 ]

Popatrz na Perzana, wycenili my w ubezpieczalni na kwotę X, a potem po zdjęciu blach okazało się, że zakres prac będzie większy i być może będzie musiał dołożyć do interesu.

Pomyśl czy nie lepiej dostać np. 10.000 zł (100 %) zamiast 6.000 zł (60%) i mieć wtedy szerszą możliwość manewru i wyboru warsztatu oraz części??

Pozatym lepiej jest mieć spokuj ducha niż te 400 zł w kieszeni

No wiem, że macie rację...
... muszę w takim razie odrzucić nieśmiałe myśli o rejstracji T0 YOTA albo T0 RPEDA

Po co masz się lansować taką tablicą, jeszcze Ci ktoś ją ukradnie i co wtedy?

Takie tablice są dobre dla firm, bo łatwo można je rozpoznać i ponumerować oraz dla pań, które zarabiają na życie pracą swoich rąk ... i ust

W sumie jedyne co mi przychodzi na myśl, to że dla szpanu )

bierz z amortyzacją i nawet sie nie zastanawiaj bo przy jakiejs szkodzie to bedzie cie to drozej kosztowac niż te 430 zł

Jackal niekoniecznie pracą rąk i ust