Stukanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich użytkowników poldków ! Niedawno kupiłem poldka, miał kilka rzeczy do zrobienia ale akurat z nimi sobie poradziłem. Niestety zostało jeszcze jedno i nie wiem co to jest. Cofając do tyły jak skręcę koła maksymalnie w prawo po chwili następuje stuknięcie i nie wiem co to jest. Wolę nie udawać się narazie do mechanika bo pewnie zedrą ze mnie kupę kasy. Jeżeli ktoś wie co może być przyczyną tego stuknięcia proszę o pomoc.
Z góry dziękuję Grzesiek

To pewnie będzie zużyta gałka w którymś z kół. Powoduje ona luz i w pewnym memencie skręcania jest stuknięcie - ja tak właśnie miałem. Jeśli to właśnie to, to koszt nowej gałki zamyka się w 25zł. Wymiana banalna. Trzeba potem ustawić zbierzność samemu na upartego da się to dobrze zrobić

Dzięki

a ja dodam tylko ze moze to byc tez luzne mocowanie ktoregos z wachaczy

Michaś ja też tak mam ale przy skręconych kołach i cofaniu, ale jak zjeżdzam z krawężnika!!!! Moze to wiesz skąd jest a może to to samo!

Czasem jest też taki wałek, że przy skręconych kołach drążek dotyka dwururki od wydechu i wtedy jest głośne jeb jeb jeb jeb jeb jeb jeb przy skręcaniu

moze tez stukac luzny zacisk hamulcowy,lub klocki