POMOCY!! - maluch nie moze zapalic !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z moim maluszkiem, poszedłem go odpalić i za nic nie mogę go uruchomić!!Akumulator ciagnie bez problemu ale za nic nie chce zaskoczyć
Pomóżcie!!

Pewnie Ci sie zapłon przestawił - tak mysle a jakie dokładnie objawy??

Rozrusznik kręci ale silnik za nic nie chce ruszyć.Nawet nachwile się nie odezwie. Kompletna kaplica
Wczoraj wróciłem i wszystko było okej!

ja tam nie jestem w te klocki dobry ale obstawiałbym na zapłon, pokręć aparatem zapł. troszke w jedną i odpal jak nie idzie to w drugą, a na początek zobacz jak masz ustawiony zapłon na kole pasoym ( te kreski ).musisz sprawdzić to żarówką.

Witam!
pompka paliwa na 98 %
zdejmij wezyk ten co idzie od pompki do gaznika i sprawdz czy paliwo pompuje, u mnie byly takie same objawy

aaaa właśnie - tez może być pompka - 45 do 50 zł nowa.
Mi nie ciągneła paliwa przez filterek , musiałem zdjąć filterek i teraz jest git i kupić nową pompke!!!

witam jak na poczatek sprobuj i zobacz czy wraca ci ssanie bo to moze byc przyczyna a pozniej sprawdz zaplon i przede wszystkim rozrusznik
a nastepnie gaznik
NIE BAW SIE W TO SAM

Chyba jednak jutro zapcham go do mechanika
A miało być tak pięknie...

Dzięki za rady

NIe ma stresu - jeżeli chodzi o samo wyregulowanie to góra z 50 zł nawet nie chyba

do mechanika?? posprawdzaj sobie na spokojnie zapłon, wykręć świece i zobacz czy wogóle iskra jest. zobacz czy dochodzi paliwo do pompki, sprawdź zapłon. potem napisz co i jak, będzie można wywnioskować, gdzie szukać przyczyn. możesz też rzeczywiście zobaczyć to ssanie, czy się linka nie obluzowała i w razie czego ją skręcić. walcz

Poddałem się i z samego rana odwiedziłem dzisiaj mechanika Zresztą co ja mogłem zdziałać z moimi umiejetnościami
Okazało się po 45 minutach sprawdzań i kombinowania, że mój malec najzwyczajniej w świecie musi mieć ustawioną większą przerwę, aniżeli normalnie bo inaczej nie ruszy
Jestem uboższy o trzy dyszki ale fura śmiga