Auto Świat - prezentacja OMEGI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie
Jak w temacie jest to informacja że w najnowszym Auto Świecie nr 42 (z wczoraj) jest zawarta prezentacja OMEGI z lat 1994-2003. Może i krótka ale zawiera wykaz silników, parę informacji ogólnych i inne.
PZDR Vincent

biegnę do kiosku
na ten kwartał jest równiez Omega 2.5 V6 w gazecie AUTO PO GWARANCJI

wspomnieli tez o V8....narescie,,,.

Żeby się co nieco popieścić zacytuję kilka pierwszych zdań:

"Opel Omega ma w sobie coś, co cechuje jedynie nieliczne komfortowe auta klasy wyższej. Po zajęciu miejsca za kierownicą nabiera się dystansu do świata"
"Co jest tego powodem? Nadwozie o wyjątkowej przestroności? Ponadczasowa uroda wyraźnie sugerująca niepoddawanie się chwilowym modom? Poczucie bezpieczeństwa wynikające z rozmiarów i masy auta? A może komfort jazdy, który pozwala nie myśleć o fatalnym stanie dróg? Zapewne każda z tych rzeczy po trochu."

Nic dodać nic ująć.
PZDR Vincent

Vincent to ja tez lece do kiosku

To moze ktos wreszcie wrzuci jakies skany !!

podoba mi się to o tym "dystansie do świata"

wtrafili w 10...../..zwlaszcza jak widze obok vw..

To link do tej strony - nie trzeba kupować

http://autoswiat.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=6973

Tak artykuł jest brak tylko fotek no i co ważne spisu silników wraz z ich danymi, ale jeśli komuś to niepotrzebne to faktycznie nie ma po co kupować.
Choć ja np. lubię czytać w pewnym intymnym miejscu a kompa tam nie zatargam Zawsze tam leży kilka numerów Auto swiata.
PZDR Vincent
PS. URG mówisz że wyszedł nowy numer Auta po gwarancji? No to ja też lecę do kiosku (raz jeszcze )

widze ze w szczecinie sa te same przyzwyczajenia

w niby oszczędnym (podobno) Krakowie znam zaś ludzi, którzy i w tym ustronnym miejscu mają gniazdko do netu... Maniacy widać

ja tam mam regalik z gazetami

patrzcie jaki luksusik ma.....

Ja też mam regalik z gazetami! "Twój Weekend", " Playboy", Sex Live!!

oczywiscie jełopy pod zdjęciem Omy z 94 napisali "Pierwsza wersja Omegi". Pan Arkadiusz xxx nie pamiętam chyba urodził sie w tym roku i przegapił 8 poprzednich lat. ale czepiam się wreszcie ktoś napisał cos innego o Omie niz rdza/paliwozerna. a inne to co na wodę jeżdżą?

byków jest troszku jak zawsze

(tak to jest jak ktos coś napisze a ekperci czytają )

jak przeczytałem czego moja omesia nie powinna mieć to aż się zdziwiłem??

ale wydźwięk pooooozytywny

no a tekst z Financial Times'em mnie rozwalił na łopatki

tak trzymać

Acha - Cleber - jak widać kirownica w mojej Omce nie jest od Astry tylko od Omki (chyba, że ta na zdięciu 95'/02 też ma od Astry)

Witam
Jesli chodzi o kierownice to ten typ kierownicy wystepuje W Omedze do 96, Astrze a nawet w Corsie. Różniż się tylko średnicą.
W 96 roku na kierownicy zamiast wytłoczonego pojawił się wklejany znaczek Opla, łatwo po tym poznać Omegę po zmianach i ulepszeniach z 1996 roku.
PZDR Vincent