| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-10-13 18:42:06 No właśnie jakiego ???
Koniecznie cuś pod model (najchętniej a'la MaciekGT). Ma być w miarę cichy (kłania się komorowo - przelotowy) i pozwolić mi na późniejszą rozbudowę, bądź lepiej przebudowę ukł. wydechowego. Prawdę mówiąc nie robię tego tłumika z powodu, że mam zbyt dużo czasu, ale kiedy wczoraj odkryłem, że to walenie w tylnej części autka to właśnie tłumik i poruszyłem nim w celu sprawdzenia, czy to na pewno to, to... odpadł Teraz Esperak chodzi lepiej niż pucharowy Lanos |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-10-13 18:50:27 i mowia ze Alfa jest usterkowa :
ostatni tydzien to skryznia biegow i tlumik hehe oj Łukasz Łukasz "wydajesz majatek na ten samochod" |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-10-13 19:49:47 I co będzie z tą słynną końcówką wydechu ala lwi pazur ???? |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-10-13 21:29:37 Cichy przelot hhhmmmm wiesz te dwa słowa tu się kłucą.!!!!
ja to przećwiczyłem efektem mojej wojny jest to że prawie pół klubu już ma moje tłumiki hehehehe wyniosłem z tego jedno doświadczenie.! jezeli to ma być cichce to napewno niebedzie przelotowe.!!!! jezeli to m być przelotowe to bedzie głośne i inaczje się nieda.!!!! ja jako że nielubie chałasu wybrałem połaczenie fabrycznego tłumika i sportowej końcówki 100mm efekt z tyłu ładnie burczy w środku niesłyszalna.! dlamnie to ideał ale każdy lubi co innego.!!!! |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-10-13 22:55:41 Ależ Adamie nawet nie śmiem myśleć, że będzie on tak cichy jak seria, jednak staram się wyzbyć dźwięków zbliżonych poziomem hałasu do startującego odrzutowca Ale, tak zupełnie poważnie - Maciek ma naprawdę bardzo przyjemnie "brzęczoncy" tłumik. Dźwięk jest charakterystyczny jednak nie uciążliwy dla jadących w autku. Poza tym nie ma to byc pełny przelot. Z tego powodu wspomniałem o konstrukcji komorowo - przelotowej. P.S Zawsze lubiłem nieco bardziej "basowe dźwięki", ale po doświadczeniach z poprzednim samochodem, gdzie zamontowany był całkowicie sportowy ukł. od kolektora, nie zamierzam ponawiać takowego efektu w limuzynie typu Espero. Ferrari i tak z niego nie zrobię, ale satysfakcja z dobrze wykonanej pracy" pozostanie. P.S2: Faktycznie Esperak Tomka chodzi bardzo "miło dla ucha" przynajmniej na obrotach biegu jałowego |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-10-13 23:06:01
Po pierwsze nie skrzynia biegów tylko sprzęgło A po drugie nie tłumik, tylko... to co z niego zostało
Jak to co ... odpadła razem z tłumikiem |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-10-13 23:08:42
oj czy to ważne w każdym bądz razie ciągle coś musisz robić, światłą ostatnio |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-10-13 23:26:51 Tak skoro jesteśmy w temacie, ostatnio montowałem człowiekowi xenon w Alfie, ale 145.
Był to pierwszy samochód jaki robiłem, w którym wystarczyło odkręcić soczewkę standardową i zastąpić ją xenonową... nawet otwory pasowały idealnie Chciałem naciągnąć gościa na Bi - xenon, ale niestety się nie zdecydował P.S A ja właśnie przerabiam swoje halogeny - naturalnie na xenonowe. Uj, będzie się trawa palić (i asfalt też |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-10-13 23:31:16 SpeedR to Ty lampiarz jestes ? Do Mondeo 99r. da rade cos zalozyc ?. Pewnie da, ale seryjnie nie bylo ksenonow |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-10-13 23:42:09 Łukasz ale hmm co z tym systemem samopoiomowania i spryskiwaczami ??????
policja cie zatrzyma i ci dowod zabierze ! |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-10-13 23:42:55
A tu Cię zaskoczę. Na rynku niemieckim wychodziło Mondeo o którym mówisz z xenonami (choć niewielka liczba). Miały szklany (kształtowany) klosz z wydzielonym miejscem na soczewkę. Wiem, bo przez ręce mojego znajoego przewinęły się takie lampy. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-10-14 00:08:00 Jeśli tylko takowe namierzę, to nie ma problemu.
Dobra Panowie, koniec dyskusji o lampach, bo za chwilę padną "oślepiające |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-10-14 08:00:11 Ty to byś tylko oślepiał WSTYDZ SIĘ.!!!!!!! |
KUKI BMW5 warszawa | 2003-10-14 13:53:48 wmiare cichym tłumikiem jest vega naprawde ładnie mruczą a nie ryczą też zastanawiam sie nad montażem tego tłumika |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-10-14 16:57:37
Vegę miał Lasombra, ale to niestety universal |
KaZaK Ford Focus KOMBI 200 ... Warszawa | 2003-10-16 18:09:29 Ja osobiście jestem bardzo zadowolony ze swojego wydechu....
niby nic ciekawego ba jakieś TOMA RACING ale za to z bezkwasówki i działa dość cicho (nie męczy w czasie jazdy) a poza tym tak przyjemnie mruczy.... no i kopotu z brakiem blasku nie ma bo ładnie świeci koszt 400 zeta + 90 zeta montaż w Pruszkowie, ale kolo spawa bezkwasówke idealnie i tak przerabia że w każdej chwili odczepiasz i wkładasz nominał bez zbędnej dłubaniny ani palnika... |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-10-16 23:34:27
Z BEZkwasówki Swoją drogą znam człowieka wyrabiającego tłumiki Toma Racing. Tak się składa, że robi on bardzo dobrze wykonane tłumiki, ale niestety nie przykłada się do ich wyliczania. Dla ciekawych: Sam "prezes" TOMA RACING |
pszczoua ESPERO 1.5 16v LPG Przasnysz | 2003-10-17 13:42:12 jeszcze sie pytasz TYLKO EL_TEC!!!!!! |