| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-02-26 20:42:49 przeglądając forum Autołady natknąłem sięna wątek Gryzliego, który znalazł stronę Salonu ŁAdy w Nysie.
Według informacji na tej stronie możliwe jest kupienie nowej samary. Koszt tego autka to jedyne 25tyś. pln. Autor strony podaje że stan jest aktualny na dzień 26.02.2003. |
Piotr_Kraków SYMPATYCZNY GOŚĆ TOYOTA Avensis Wagon ... Kraków | 2003-02-26 22:09:37 No muszę przyznać, że oferta jest dość atrakcyjna zważywszy na cenę np. Seiciento Gość powinien zainwestować w reklamę, a potem liczyć kasiorkę Mam niestety w miarę nową Ładę, więc nie zostane jego klientem, ale chętnie kupiłbym sobie Samarę z kufrem (taką jak Górala). Większy bagażnik, ładniejsza deska czysta, tylna szyba |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-02-26 23:00:21 Tylko ze za 29 tys mozna juz kupić ladę 110:) a za 30.900(jakoś tak) z 16V 94KM,więc bym sie zastanawiał nad ta samarą:) |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-02-27 20:49:36 Piotr, w nowych samarach deska jest taka jak u mnie.
Grześ, ja raczej już bym myślał na 111-ą |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-02-27 21:11:03 Czy 110 czy 111 to już kwestia potrzeb i wyboru,różnica w cenie jakies 1 tys zł na korzyść sedana:) |
Piotr_Kraków SYMPATYCZNY GOŚĆ TOYOTA Avensis Wagon ... Kraków | 2003-02-27 21:40:43 Wiem wiem...
Kurczę byłbym w stanie wyżyłować się z kasy na taka deske Góralu jak twoja... Alternatywą jest montaz obrotomierza, ale to nie to samo... Najpierw C.zamek, potem felgi - albo deska ... |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-02-27 22:21:58 Miły, bo tej deski nie montowano w wersjach HB, tylko w sedanach. a i w tych ostatnich nie od razu. Widziałem ostatnio sedana ze starą deską bez obrotomierza.
Stegienny ma fińską wersję HB z rocznika 1992 i też ma starą deskę. Nawet Bałtyki mają starą deskę z nakładką. |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-02-27 22:23:48 Bo te nowe deski rozdzielcze z obrotomierzem są montowane w ładach 21099 , przynajmniej w rocznikach takich jak ma Piotr.Teraz pewnie już montuja we wszystkich .Ale obrotomierz montowany na desce w oddzielnej obudowie wygląda super.Można trafić taki na szrocie z Zastawy, ale nie trzeba szukać |
mily_byd SYMPATYCZNY GOŚĆ FSM PF 126p '93 bydgoszcz | 2003-02-27 23:20:09 Góral, ale po jakimś czasie ona też weszła do HB. Zobacz sobie na stronie VAZ-a, podaję dokładny adres: www.vaz.ru/v2109.htm; www.vaz.ru/v2108.htm. No chyba że zmiana deski w hb nastąpiła bardzo późno, po 96 roku. Ja myślałem że wcześniej - wtedy kiedy w sedanie to niedługo potem w hatcbacku.
Co do sedana faktycznie były różne wersje, jakieś tam przejściówki (nie wiem czy dobrego słowa użyłem) i inne pierdoły. W tekście czytam, że największą popularnością cieszy się wersja ze zmodyfikowanym wnętrzem i tapicerką, ale chyba rzeczywiście przez krótki okres robili go ze starym wnetrzem. A z hatcbackiem jak było, to już nie mam pojęcia. Poważnie przeszedł on lifting tak późno?! Ps. co do tekstów i stronki - jutro weekend i będę wgrywał do sieci obrazki:) |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2003-02-27 23:55:42 Pawelku Zastav byly dwa rodzaje:
3-drzwiowa Mediterian i 5-drzwiowa 3-drzwiowa roznial sie od 5-drzwioawej nie tlyko liczba drzwi, ale rowniez deksa rozdzielcza i silnikiem. 3-drzwiowa byla wersja "pseudosportowa", a mianowicie miala obrotomierz zespolony normlanie w desce rozdzielczej obok predkosciomierza, sportowe fotele, mala kierownice (bez charakterystycznego czerwonego klaksona) i radio w standardzie. 5-drzwiowa okrawala bardziej o limuzyne: duza kierownica, no i brak obrotomierza. Kolo predkosciomierza poprostu widnialo puste miejsce, taka zwykla tarcza, bez wskazowki. Pamietam, ze byly na niej jakies tam okregi. Stad twoje przypuszczenia, ze w Zastawach byly jakies tam obrotomierze montowane na desce rozdzielczej (grzybki). Zdecydowanie byly to indywidualne przerobki wlascicieli 5-drzwiowych Zastav. Ciekawostka jest rowniez to ze chociaz silnik ten sam w obu modelach (1100), ale w wersji 3-drzwiowej charakteryzowal sie wieksza dynamika. |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-02-28 12:15:20
Miły zapodaj no jeszcze raz te zdjęcia tych desek (jeśli to nie jest problem) -> chciałbym zobaczyć szczególnie tą słynną bałtycką nakładkę (nadal nie za bardzo umiem sobie toto wyobrazić) i porównać z nową wersją, o którą zabijają się koledzy. |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-02-28 15:34:01 Miły, a zauważyłes że 2108 i 21099 są te same zdjęcia zamieszczone... :)
Poza tym to są aktualne fotki, a wcześniej były deski bez oborotomierza. przypominam też że były wersje z wyświetlaczem komputera w miejscu centralnym pod kieszenią radia, oraz wersje z elektoroniczną konsolą zegarów na wzór np. fiata tempry. TUTAJ, Mario zobaczysz, jak wygląda deska w Balticu. (troszkę upiększona... pozdrawiam, GÓRAL [ wiadomość edytowana przez: Góral dnia 2003-02-28 15:50:20 ] |
mily_byd SYMPATYCZNY GOŚĆ FSM PF 126p '93 bydgoszcz | 2003-02-28 16:26:13
spotkanie w Sadyba Best Mall 06.02.03 a potem o kierownicach. Ps. A ma ktoś jakieś dane kiedy nowe deski (z obrotomierzem)weszły na stałe do wszystkich samar? |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-02-28 17:02:42 Łeee... na zdjęciu ta deska z Baltika nie wygląda już tak fajnie jak w czasie zaglądania przez okienko w czasie jazdy. Osobiście ta nowa z sedena (jak u Mojego Kolegi z Warszawskich Gór) mi sie chyba bardziej podoba i jest chyba też bardziej funkcjonalna (ma wyżej radio Mariuszzz Esteta |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2003-02-28 17:04:30 Baltik ma za to bardzo fajną kierownicę (z poduszką?).
Ciekawe, czy można taką gdzieś kupić i ile kosztuje (Łaciata by się ucieszyłą). |
mily_byd SYMPATYCZNY GOŚĆ FSM PF 126p '93 bydgoszcz | 2003-02-28 20:44:29 Mariusz, a znalazłeś gdzieś w sieci zdjęcia kokpitu w "bałtykach"? Jeżeli tak to podrzuć adres, to sobie obejrzę. |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-02-28 20:51:39 Góral podał,spójrz stronę wcześniej:)
Pzdr |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-10-21 23:11:44 Qrczę, znalazłem strone której tak długo szukałem... i gdzie? oczywiście u nas Zastanawiające że samara ciągle w ofercie, a patrząc na fotkę na głównej, to i fizycznie w salonie... (za 110) |