[ 127 ] Przerobka swiatel...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!! Mam pytanko...Zamierzam dokonac kompletnej przerobki swiatel tylnych w swoim 127...Chce uzyskac efekt lamp ''lexus look''...przerobka bedzie staranna i bedzie GIT ))
Ale teraz do rzeczy...Czy moge miec problemy z Palozujolicja???
Czy moga mi zabrac dowod nawet kiedy lampy beda swiecic odpowiednio???Wiem,ze byl watek o bialych kloszach do Malczana, ale ta sprawa wydaje mi sie ze jest troche inna... To bedzie Hand-Made...Jak im sie tlumaczyc???moze wkleic po prostu kawalek plastiku z napisem E 30 bodajze...Ze niby Homo jest???
Pozdro 4 ALL

-----------------
http://plepleple.pl

Daj sobie spokój i nie szpeć 127 !!!
Pokazywałem ci już fotki jak powinno 127 wyglądać .

PS Nowoczesny tuning nie idzie w parze z starymi samochodami.

Jezusicku,ludzie oszczędźcie chociaż nieliczne ocalałe fiatowskie klasyki!Jak można profanowac pierwszy,śliczny model 127 jakimiś gównami tjuninkowymi??? Pod tym względem jestem totalnym konserwatystą.Owszem można go przerobic na klasyczny sportowy styl,z zachowaniem klimatu lat 70-tych.ale żadnych "lexus look`ów",bad look`ów czy innych gówno look`ów!Zgroza!To powinno być karalne...dość już jeździ oklejonych spojlerami maluchów(co jeszcze przeboleję bo tych jest dużo),ale 127 to prawdziwy rarytas,dbaj o niego i nie rób mu krzywdy!
Uff,aż się zdenerwowałem...

[ wiadomość edytowana przez: kaovietz dnia 2003-10-23 23:58:59 ]

Nie stresujcie sie chlopaki!!!Przerobka bedzie dotyczyc TYLKO I WYLACZNIE SWIATEL!!!!Zadnego tam ciecia blach czy co....Ma to byc raczej sztuka dla sztuki -taka zajawka na dlubanie...W razie czego mam dodatkowe lampy i moge powrocic do stanu oryginalnego Ja tez nie cierpie bad - gowno - lookow itepe....spojleros dresos NIKE'os na tylnos szybos.... Po prostu wpadlem na taki pomysl bo mam ostatnio zajawke na dlubanko.... I te rzeczy ktore chcialem juz na razie zrobilem....Wec Koledzy nie
ciskajcie gromow....W razie czego zawsze mzna wrocic do stanu pierwotnego...
BTW...Jak zapatrujecie sie na bezbarwne klosze kierunkow i pozycji z przodu???Mam mozliwosc nabycia takowych i zastanawiam sie ...
Pozdro 4 ALL

-----------------

Ten 127 w twoim profilu o numerze rejestracji PO.... to twój ?!

Po raz kolejny ci napiszę żebyś nie szpecił takiego klasyka. Weź zainwestuj w jakieś felgi o klasycznym wzorze np.6 calowe. Obniż go ściągnij zderzaki...albo zrób chociaż jedną z rzeczy którą ci napisałem.
fiat-abarth
Tu masz dział Galerie...tak sie powinno przygotowac 127.

Ja proponuje,zeby wygladal tak...zwlaszcza pd maska <)

Fiat 127

Felgi juz mam, obnizony tez jest Identiko,jak na fotce ...zdjecie z PO ...jest robione jeszcze przez poprzedniego wlasciciela...Na jego podstawie go kupilem (z Allegro ...Teraz juz jest taki jak na fotce nr 4 ... I chyba mnie zimowe pomysly dopadly...Zderzakow nie chce sciagac,bo juz mialem Zastave bez zderzakow i skonczylo sie to zle... [Foto w profilu]

-----------------

Chyba na fotce nr.3 bo na 4 jest własnie zastawka. Jeśli tak to idziesz w bardzo dobrym kierunku ...
a te światła to mały wybryk natury

Felgi mam co prawda ''Rial''A nie ''BBS'', ale wzoor jest bardzo podobny...Klasyczny rzec mozna...Tylko ze wszystkie sa 6 calowe...A na tyl przydaloby sie z 7... BTW co sadzisz o tym:
moto.allegro.pl/show_item.php?item=16857508

-----------------

[ wiadomość edytowana przez: dnia 2003-10-24 11:32:36 ]

Juz sie naumialem edytowac posty

[ wiadomość edytowana przez: el_comendanto dnia 2003-10-24 17:49:31 ]

Wg mojej opini te felgi nie pasuje do 127 to musi byc cos z tamtych czasow.
Najgorsze co oze byc to mieszanka stylow!!
Bedzie wygladal okropnie!

Zauwazyliscie jaki pozadek pod maska...nie widac ani jednego kabelka

Moze ja tez tak kiedy bede mial.
Jak zmienie instalacje

majac prawie 4 letnie doswiadczenia za kierownica 127 mk1 moge zaproponowac jesli chodzi o kola do 7 rozmiar felg miedzy 5 , 5.5 a 6 na 13 z oponami 15570 lub 16565, to optimum do samochodu z moca miedzy 45 a 55 koni, mialem na aucie wszystko , od 135 do 205{na chwile bo sie nie dalo jezdzic na felgach 8x13 auto nie bardzo chcialo skrecac} ostatnio mam{letnie} 16565-14 fajnie sie na 14 jezdzi, mniej dziurawe drogi czuc ale srednica kola powoduje gorsze przyspieszenia i mniejsza elastycznosc.
to byl [OT] maly... a jesli chodzi o tuning wizualny starych aut to wszystko jest dozwolone pod warunkiem 100% mozliwosci powrotu do oryginalu bez naruszania blach w aucie, jak cie rajcuja swiatla costam lexus to nie widze przeszkod!! tylko nie demoluj karoserii.pozdro.

Heheheh...Choc jeden Kolega mnie poparl.. Nie bede rzezbil w blasze...only lampy Chociaz szczerze mowiac juz mi troche przeszlo... po tym co wyczytalem... Z przodu mam 175-50-13 a z tylu 205-50-13...Ale przez to,ze sa to fele 6 calowe to z tylu oponka przypominac zaczyna juz lekko balon Ale zastanawialem sie,jakby wrzucic na przod na te fele co mam oponki 155-65-13...Bo odsadzone beda tak i tak,a lzej kierat bedzie chodzil...A niestety w Łorsoł Sity dzioory na ulicach sa takie,ze szybciutko pada zawieszenie przy takich laczkach...Wiec wizulanie bedzie wrazenie,ze sa szerokie kapcie,bo rant na feldze jest...A ujdzie to prawie na sucho lozyskom ))

-----------------

[ wiadomość edytowana przez: dnia 2003-10-24 19:17:39 ]

175 i 205 hmmmm niezle kapcie jak na 127

znajomy ma 175-60-13 na felgach 6-13, swietnie to wyglada... opona 205 na 6 calach troche sie meczy, dobrze ze to masz z tylu bo przynajmniej ci felga w oponie bardzo nie "plywa" podczas skretow, wogole taki uklad jak 6 cali i kapec 205 na kolach skretnych i napedowych jednoczesnie to dramat, auto sie zle prowadzi, co innego z tylu jak u ciebie