Chłodnica od 132 - czy bedzie pasowala do PN Caro z 2,0 DOHC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

moje niekonczacze problemy z planowanym swapem chyba nigdy sie nie skoncza - mam kolejne pytanie - ja w tytule - czy ktos juz takie cudo probowal - i czy bedzie pasowal wentylatorek z poloneza?

Powinna pasować. wygląda podobnie. Looknę jeszcze w ksiazkę o 132

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Jeszcze pytanie: po co? Jeżeli polonezowska jest cała, to ją zostaw na miejscu.

a jaką masz w carusie? miedz czy alu?

moj caro to 12/1991 wiec ma jak najbardziej standardowa chlodnice, ktora przejechala juz 222 tys km i jak sadze jest zakamieniowana - byla raz odkamieniana 2 lata temu ale nie na za wiele sie to zdalo - jak jest za oknem powyzej 25 stopni a ja sobie jade na trasie okolo 100 - 120 to mam temperature powyzej 95 i chodzi mi wentylatorek - zeszlego lata wlaczalem ogrzewanie i otwieralem wszystkie szyby i bylo ok (zeby wentylatorek sie nie wlaczal sie co 10 minut), teraz latem bedzie przeczep - wiec moze przy okazji bedzie zmiana chlodnicy - szczegolnie ze jest jedna w ogloszenia FSOAK nowa nieuzywana z 132 - wiec bedzie doskonale pasowala do mojego silniczka. Tylko pytanie czy sie zmiesci, chyba tak bo ktos chyba przesczepil do poloneza z dohc chlodnice z merca diesla i tez chodzi.

jeśli nowa nieużywana z 132 to może i warto (za rozsądne pieniądze oczywiście) - jeśli chodzi o wymiary to są prawie identyczne - 132 ma cgyba troche bliżej środka chłodnicy krucieć doprowadzający wodę
a w poldku miejsca dość to wicherek i ten (132) i ten (pold) wejdzie
tylko kwestia mocowania - rozstaw śrub

a zwykłą można dobrze odkamienić

No to was zmartwię.
Chłodnica od 132 NIE pasuje do poloneza - jest wyższa od polskiej o jakieś 1.5 cm, co raczej skutecznie utrudni zamykanie maski .

I wszystko jasne. Nie ma jak praktyka

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2004-05-14 08:26:10, Woj-o772 pisze:
No to was zmartwię.
Chłodnica od 132 NIE pasuje do poloneza - jest wyższa od polskiej o jakieś 1.5 cm, co raczej skutecznie utrudni zamykanie maski .

Na glebe z nią!