Opinie o oponach FBGoodrich ADVANTAGE ALL-SEASON

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej,
Tak jak w temacie szukam opinii o oponach marki FBGoodrich seria ADVANTAGE ALL-SEASON. Czytałem, że mają certyfikat poświadczają bardzo dobrą przyczepność w trakcie ciężkich warunków, jak śnieżyce, a ponadto maą dobry stosunek ceny do jakości. Na Hurtopony.pl widziałem, że mają je w dobrej cenie. Kolega mi też doradził ten sklep. Czy możecie mi coś doradzić odnośnie wielosezonowych opon oraz konkretnie tej marki? Miałem wcześniej Dębicę i nie byłem zadowolony.

[ wiadomość edytowana przez: mundek77 dnia 2025-06-27 21:33:18 ]

Hurtopony spoko sklep polecam, nie wiem czy na Allegro mi się nie rzucili też w oczy. Sprawdź. A co do tych Goodrich to ja ich nie mam, kolega kupił i on chwali sobie. Twierdzi, że przyczepność opon ma bardzo dobrą niezależnie od pogody, a u nas w Polsce jak widać za oknem zawirowania są cały rok. Ja całorocznych nigdy nie miałem, jednak no jak koledze tak przypasowały i tak chwali to może się skuszę za jakiś czas. Na razie jeszcze cioram obecne

Cześć wszystkim!

Fajnie, że piszecie o tych Goodrichach – ja też rozważam przesiadkę na całoroczne opony, bo u mnie w Krakowie pogoda też bywa nieprzewidywalna. Mundek77, rozumiem Twoje rozczarowanie Dębicą, ja kiedyś miałem podobne doświadczenia z tanimi markami – słaba przyczepność na mokrym. Rafalmondeo, Twój kolega ma rację co do przyczepności, bo słyszałem, że Advantage All-Season dobrze radzą sobie w różnych warunkach, a cena na Hurtopony faktycznie kusi.

Ja na razie jeżdżę na zimówkach i latówkach, ale latem 2025 zaczynam się zastanawiać nad czymś uniwersalnym. Macie jakieś doświadczenia z tymi oponami po dłuższym czasie albo porównania z innymi markami w tej cenie? Chętnie posłucham!

Ja mam wielosezonowe opony już od 3 lat chyba i mówiąc szczerze, jestem zadowolony. Patrząc na aktualny klimat gdzie zima się ciągnie od października do kwietnia a lata prawie nie ma, to chyba najlepszy wybór Ba, jeżdżę na nich w zimie w góry i tam też dają radę Musiałbym sprawdzić jakiej firmy mam bo nie pamiętam, ale wiem, że kupowałem je na iParts.pl