MotoNews.pl

Fiat 500 turbo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Podobno w Żorach gość z Rally Sport Garage (czy jakoś tak) buduje Fiata 500 z silnikiem z Uno Turbo. Czy ktoś z tych okolic coś wie bliżej na ten temat???

Krzemowy mi wczoraj o tym pisał. Sprzedał temu kolesiowi skrzynię od Audi 80. Jak się pojawi, to pewnie coś napisze

Tylko żeby nie robił z nim tak http://www.koch-klassik.de/BILDER/wir/pflug1.jpg

o dziq, jaki kat, ale katuje tego fiacika, że mu nie szkoda takiego klasyka do takich rzeczy wykorzystywać, szkoda mi go(fiata)

nie no to juz profanacja

wiem że to profanacja a zdjęci ku przestrodze jest

buuu biedny fiacik

mysle ze to zdjęcie jest bardziej dla picu zrobione....

Tak, przyznaję się do tego błędu, ale dowiedziałem się o tym po zaaranżowaniu sprzedaży(skrzynia nie była moja) i też twierdzę że to profanacja. Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić jeżdzącego. Spotkałem się z tym człowiekiem osobiście i oceniając go po tym czym przyjechał to mam wielkie obawy czy to będzie jeździło(jak można jeździć busem mającym na oko ćwierć obrotu kierownicą luzu I jak z tym się przegląd przechodzi?) A tak w kwestii formalnej gość z Żor sprawia wrażenie wiecznie niezadowolonego(zrobił na mnie zdecydowanie złe wrażenie) i robi to na zlecenie innego gościa z Cieszyna. Pytałem się jaki ma na to pomysł ale nie powiedział. Jak się domyślam skrzynia ma być założona do góry dnem(?!) i nachylona(bo wałek sprzęgłowy będzie cholernie nisko) żeby silnika po ziemi nie ciągnąć, co spowoduje ogromne kłopoty ze smarowaniem i uszczelnieniem skrzyni i niewiele mniejsze w silniku, no chyba że silnik z Uno Turbo kręci się w lewo... Wtedy będzie super(chociaż przekładnia główna w skrzyni będzie wyć z bólu). Na dobitkę silnik ma być jeszcze bardziej wzmocniony.

[ wiadomość edytowana przez: krzemowy dnia 2003-10-19 20:31:15 ]

jak bym dorwał taką 500 bez silnika to wolał bym tam maluchowski silniczek wstawićniż tak kombinowac...