| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-10-22 18:47:46 Czy ktos robil taka wycieraczke ?
ktore ramienia trzeba skrocic a ktore przedluzyc w zasadzie z kumplem zrobilismy to ale ramie obija sie o srubie glosno chodzi i wolno ma ktos konkretke wymiary zeby to wszystko dobrze chodzilo ?? aha i co zrobic zeby wycieraczka stawala na sztorc po wylaczeniu wycieraczek. |
Simon_126 F&F Sympatyk /F/I/A/T/ CCS Nowy Sącz | 2003-10-22 18:55:59 Chyba będzie blokada założona przez Konia bo było tyle razy......... |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-22 19:12:19 Mam nadzieje ze nie bedzie.
Wiec nigdy nei było dokłądnei opisanego .... lukaszc jest pod tym wzgledem skarbnica wiedzy ! Dodam ze to nei jam ontuje pojedyncza wiec nie myslcie o mnie źle |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-10-22 19:30:54 Dokladnie
jak ktos ma zrobione i mu to smiga szybko i bez zarzutu to czego niemoglby walnac wszystkich wymiarow. ostatnio z kumplem to ze 20 razy wyjmowalismy silniczek i wkladalismy skracjac i przedluzajac ramienia szalu mozna dostac |
MAGNUM 125 Reda | 2003-10-22 21:08:42 BARRY , z moich dawnych doswiadczeń wynika że wycieraczka bedzie się zatrzymywała na srodku tylko wtedy jeśłi powierchnia szyby bedzie śliska/mokra. na suchej szybie jest chyba poprostu za duży opór + niedokładnośc samego mechanizmu i z zatrzymywaniem pióra bywa różnie.
wymiary niestety nie pamietam, ale podpowiem ci tyle ze to najkrótsze ramię pomiedzy samą osią silniczka a ramieniem, powinno stac na górze. przynajmniej tak u mnie było.to długie ramię skróciłem tak aby drugie krtkie ramię, to od strony osi wycieraczki stało w dół. polecam ustawić oba krótkie ramiona jedno w górę drugie w dół i wtedy na bierząco dopasowac długośc ramienia długiego. aha a cała zabawe powinno sie zacząc oczywiście od wywiercenia trzeciej dziury na podszybiu tak aby wycieraczka stała na środku chyba nic nie pomyliłem Lukaszc powinien ci to dokładniej wytłumaczyć, ja też jak robiłem swoja to się jego pytałem o szczegóły |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-10-22 21:27:17 przepraszam za wyrażenie ale to najbardziej pojebana rzecz jaka zrobiłem w moim samochodzie i nie bede tłumaczył zawiłosci tego mechanizmu bo on nigdy nie działa poprawnie , pozatym .... chu... strasznie jak jest deszcz to nic nie widać
kategorycznie zabraniam takiej przeróbki badzcie mądrzejsi odemnie |