Camry 2.0 i gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc!
Czy ma ktos z Was jakies doswiadczenia po instalacji LPG w Toyocie z silnikiem 2.0 GLI 16 V (3S-FE chyba) ?
Na forach wszedzie pisza o 2.2 i V6 a do tej nie widzialem.
Chodzi o spalania (na PB95 mam 10-12)
Ile wzrasta ?
Jak spada moc ?

No i przede wszystkim jakis kontakt do gazownika co takie robil OK.

Pozdros

Czy to ten sam silnik 2.0 co w Carinie ? Jesli tak to mamy takie samochody na forum.
Ale co do paremetrow zagazowanego silnika to mysle ze sa porownywalne z innymi czyli spali jakies 12-15.

Chyba więcej jak 12 nie spali .
Deeno co to masz za S

Deeno jedzie teraz do Wawy na spot, więc Ci nie odpowie.

S = Superman

Masz chyba camry sprzed "92 z mozliwoscia recznago wyboru adaptacji do paliwa o roznej liczbie oktanowej.Tylko te modele mialy silniki 2.0.Mam taki silnik w carinie II i chodzi ladnie a gazu spali od 8-10 l/100km.Wazne jest jednak zamontowanie komputerka gazu z funkcja cut-off poniewaz silnik moze po wejsciu na wysokie obroty zatrzymywac sie po drodze na2,5-3 tys.obr i wisiec tam az nie wcisniesz delikatnie pedalu gazu.

Hej!
Pojechalem wczoraj do serwisu gazowego, mili panowie poprosili o wjazd, otworzyli maske i...

Zanim zaloza musze zrobic poprawe spalania bo ponoc mam prawie 10x przekroczone paliwo na wydechu (gosci nie wierzyl ze pali mi tylko 10-12), czyli:
oryginalne przewody, kopulka, nowa sonda lambda, moze przeplywomierz ,moze badanie komresji. Wszsytko to jakie ponad 1 tys dodatkowo.

Troche sie podlamalem i nie wiem co z tym zrobic na razie.

Szkopul w tym ze jezdzi mi znakomicie i tylko troszke wiecej pali.
Ciekawe czy tak mowia zeby wyciagnac kase (bo robia to oczywiscie u siebie) czy to prawda.

Pozdrawiam