Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-10-18 07:09:35 witam sąsiada bo też mieszkam na bieżanowie
ja osobiście jeżdze do warsztatu na jeżmanowskiego mieści sie on starym budynku KSM czyli na przeciwko supermarketu sa w miare tani i robią porzadnie i dotej pory nie miałem okazji do narzekania a jak sie niebedzie podobał warsztat to moge ci ta zrobic sam |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-10-18 12:02:46 mam nadzieje ze nie chodzi o tego samego mechanika bo tam są 2 warsztaty co do ich pracy niemiałem jak dotej pory zastrzeżeń a wymieniali mi 2 razy sprzegło oraz przewody hamulcowe i łozysko koła poleciłem go też koledzie i on też nienażekał
kumpel mówił mi ze gdzsieś w okoicy smolenia jest keszce dobry warsztacik wiec jak go spotkam to podam ci namiary a ja mieszkam na Heleny 10 dokładniej 10 klatka a do zrobienia hamulców nie potrzeba garażu ja zawsze to robiłem na parkingu koło zbiornika PPoz nawet w lutym ![]() |
![]() Bartek_w Caro, Truck Kraków | 2003-10-19 11:01:08 Nie ma to jak naprawy pod blokiem ![]() |
izka Miłośnik FSO AUDI 80 B3*/ FIAT 12 ... kraków | 2003-10-19 12:15:09 Witam kolegów z grodu kraka ![]() Ehh o dobrego mechanika to bardzo cięzko w naszym miescie ostatni do ktorego miałam zaufanie zpaprał robote i niestety kosztowało mie to dwa razy wiecej u innego najlepiej wszystko zrobic samemu ![]() Ja stosuje metode najpierw staram sie ustalic co padło potem udaje ze sie na tym znam ![]() ![]() |
Waga - | 2003-10-19 12:19:28 No tak ... samochód najlepiej naprawiać przy własnej obecności. Ja tak ostatnio zostawiłem ... chciałem tylko wymienić oleje, ustawić zawory, wymienić przy okazji świece itd. Po wyjechaniu samochód zaczęło mi dławić, był mułowaty a tylne prawe koło grzało sie do czerwoności. Jak ten fakt wytłumaczyć .... ? Chyba nie ma wytłumaczenia. ![]() |
![]() Bartek_w Caro, Truck Kraków | 2003-10-19 12:21:43 Ja od jakis 7 lat wszystko robie sam, nauczka bylo jakies 3 bomby za regulacje gaznika i zaplonu w golfie wykonana przez jakiegos praktykanta we wcale nie najdrozszym warsztacie. Dlatego skompletowalem wyposazenie, garaz, kanal (wlasnie w tej kolejnosci ![]() |
![]() Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2003-10-19 12:28:09
Dlatego jak sobie już nie moge poradzić sam albo nie mam odpowiednich narzędzi jadę za Kraków do mechaniora ![]() |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-10-19 14:53:46 ja wraz z bratem jesteśmy mechanikami o wiekrzość rzeczy wykonujemy sami a z tym co wymaga specjalistycznego sprzetu wykonuje u znajomego albo w zaprzyjaźnionych warsztatach z intensywnym patrzeniem na rece |
![]() Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2003-10-19 16:00:27
a wyregulujesz mi zawory?? |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-10-19 17:57:57
niema problema ![]() ![]() ![]() ![]() |
_greg_ Kraków | 2003-10-19 23:06:58 no to bodziot ile by mnie kosztowala u ciebie taka robotka z hamulcami z tylu? no i kiedy mniej wiecej ci to odpowiada czasowo?
Mi raczej sie spieszy bo dzis to juz zaczelo cos chrobotac w tych hamulcach wiec pewnie od tego hamowania juz sie klocki wykonczyly.. A w ogole przy "okazji" pewnie znajdziemy jeeeszcze cos do robotki, regulacji itp itd.. ![]() Moze wstepnie na dwa slowa sie zgadamy onlive bo przecie mamy niedaleko ![]() moj adresik: greg@___biezanow.net (oczywiscie bez ___) pozdrawiam greg |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-10-20 09:33:57 liścik wysłałem na adres greg@biezanow.net i bede czekał na odpowedz i ew spotkanie organizacyjne
|
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-10-21 14:23:06 i stało sie godzinke temu kol GREG stał sie posiadaczem nowych klocków hamulcowych z na tylnej osi.
Chiałem tu powiedzieć tylko ze praca z tak dobrze utrzymanym DF była czystą (prawie) przyjemnościa mimo zużycia sie klocków po samą kreskę kliny wyjmowałem palcami ew popychając je srubokretem oby wszystkie hamulce sie tak rozbierały podczas testów czuć było ze mimo niedotartych klocków samochodzik nie zwalnia tylko staje w miejscu a pozatym stwierdziłem ze kloski lucas-a sa bardzo wysokiej jakosci i chyba zaczne je stosować zamiast rozpadających sie fromarów |
_greg_ Kraków | 2003-10-21 14:39:35 hehe tez mi sie podobalo ![]() w kazdym razie szybko i bezbolesie a balem sie ze moze byc cos powazniejszego.. Dzieki wielkie jeszcze raz dla Bodziot'a a wy Krakusy uwaga na pomaranczowa cegielke bo teraz bedzie ooostro hamowac ![]() ![]() no chyba ze jakas wycieczke wymysle.. a moze nad morze ? ![]() pozdr greg |
![]() Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2003-10-21 18:03:45
_greg_ zapraszamy na zlocik 25.10 ![]() ![]() |
![]() Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2003-10-21 18:14:38
Tak ja sie o tym przekonałem jak obecne formary zorały mi tarcze ![]() Dzisiaj zakupiłem nowe tarcze, klocki lucas, filtry i pare jeszcze innych dupereli typu gumki do cylinderków i smar do tłoczków. Wszystko poleży trochę nabierze mocy urzędowej po czym zamontuje nowe częsci i Borewicz wróci do swojej świetności ![]() Bodziot czym smarujesz te prowadnice? Moje nie były smarowane i też nie stawiały zbytniego oporu ![]() ![]() |