Dodatki do oleju w celu uszczelniania silnika?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś używał dodatków do oleju, które mają na celu uszczelnienie silnika poprzez "regeneracje" uszczelek i tamowanie drobnych wycieków??? Czytałem troszkie na ten temat i jestem ciekaw czy to działa, oczywiście nie wierze w dodawanie mocy i oszczędność paliwa przez te wynalazki - chodzi mi głównie o uszczelnienie!!! Pozdro!!

stosowalem niebieskie STP zaj.......cie poprawia smarnosc oleju .moj silnik lal tylko przez uszczekle pod walkiem i musialem ja wymienic.mialem jeszcze raz do czynienia z klen-flo "doktor czy jakos tak" -czarna puszka. rownierz bobrze poprawia smarnosc i srodki te stosuje tylko z powodu tej jednej zalety.

ja tez stosowalem produkt stp w niebieskiej butelce, srodek ten przedluzyl o rok agonie mojego silnika w 127{tego starego}, znacznie zmniejsza dymienie z rury,uszczelnia ale tez zmienia bardzo klase lepkosci oleju !!, ma to sens w starym silniku z przedmuchami gdzie paliwo dostaje sie w sporych ilosciach do oleju i go rozciencza, w sprawnym silniku nie nalezy tego stosowac!! ten srodek znacznie pogarsza wstepne smarowanie zimnego silnika{szczegolnie w zimie},