| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Andyfi Oldsmobile Aurora Siedlce | 2003-10-13 13:31:30 Jeszcze na dokładkę przy zimnym silniku i próbie przyspieszenia potrafi "kichać" na benzynce |
Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2003-10-13 14:49:16 A może czujnik temperatury cieczy? Miałem coś takiego... na zimnym strasznie dusiło, potrafił zgasnąć... o jeździe nie było mowy bo gasł albo się dusił... jak się rozgrzał chodził jak marzenie!
pozdr. |
disel Gliwice | 2003-10-13 16:24:39 Mlody : a gdzie w naszym serduchu znajduje sie ten czujnik?/ |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-10-13 16:30:17 Patrzac od czoło silnika
na samym poczatku z lewj strony ponizej laczenia glowicy z silnikiem. Jest albo niebieski lub czarny i taki sam trzeba wymienic. |
ddar Omega B 2.5V6 Kombi Iława | 2003-10-13 21:28:32 W moim przypadku były to przewody WN. Po wymianie silnik znów pracował posłusznie. Założyłem przewody SENTECH.
Do usłyszenia |
![]() Andyfi Oldsmobile Aurora Siedlce | 2003-10-14 08:54:20 A w V6 gdzie znajduje się czujnik temp.? |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2003-10-14 11:31:33 W profilu nie przyznajesz się do gazu, ale instalkę masz
A ja takie objawy znam z poprzedniej bestii zagazowanej Po roku jazdy na LPG auto nie chciało słyszeć o benzynie - dławił, strzelał nie miał mocy, dopiero na LPG jechał normalnie (przeważnie kiedy był zimny). Starzy wyjadacze podpowiadają, że jeden na 3 - 4 zbiorniki robią na benie i jest ok. Problem pewnie polega na tym, że elementy sporadycznie używane ulegają powolnej destrukcji. |
![]() Andyfi Oldsmobile Aurora Siedlce | 2003-10-16 10:28:52 Zmartwiłeś mnie Kartos, że czujnik jest mało dostępny. Ale z drugiej strony to całkim dobrze, że nie trzeba wyjmowac silnika Specjalnie dla dARTi'ego - w moim opisie jest juz inf. o gazie. A tak na marginesie - faktycznie: po przełączeniu na gaz juz nie kicha przy zimnym silniku! Jeżeli to od "nieużywania" to boje się o moja lewą nogę bo moja bestia to automat Mimo wszystko mam wrażenie, że coś nie tak jest z podciśnieniem. |
Vincent Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-10-16 12:43:17 Witam
Andyfi ja stawiam na zanieczyszczony układ paliwowy z powodu nieużywania bnenzyny. Przerobiłem własnie to samo (po raz drugi). Nie tylko szarpał na benzynie ale i nie odpalał za pierwszym razem. Pomogło zalanie go V-Poverem i dodanie środka czyszczącego też marki Schell. W kwestii drugiej pomogło natychmiast - odpala za pierwszym razem, szarpanie stopniowo ustepuje, jest coraz mniej wyczuwalne. Za tydzień jadę w trasę więc przegonię go po autostradzie z 30 km na benzynie i wiem że już wszystko będzie ok. PZDR Vincent |
![]() Andyfi Oldsmobile Aurora Siedlce | 2003-10-16 13:44:55 W zasadzie ja tankuje tylko na Shell.
A co to był za uszlachetniacz? Drogi? |
Vincent Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-10-16 15:21:01 Witam
Ten dodatek/ oczyszczacz (nazwijmy go tak) kosztuje raptem 6 czy 7 zeta w zależnosci od sklepu i rozprowadza się go bodajże na 40 litrów benzyny. Zatankuj V-Povera (wystarczy 95), która to benzyna ma własciwości czyszczące a srodek ów (biała buteleczka z czarnymi napisami Tak mniej więcej co 1000 - 1500 km przegoń autko ze 30 km na benzynie a unikniesz raczej takich kłopotów. Poradził mi to mój gazownik i jest ok. PZDR Vincent |
![]() Andyfi Oldsmobile Aurora Siedlce | 2003-10-23 07:58:34 Miałeś rację Vincent. V-Power i "oczyszczacz" zrobiły swoje. Dziś z jazdą juz było ok. Mam nadzieję że jutro także..... |
Vincent Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-10-23 13:22:31 Witam
A jednak najprostsza metoda okazała się skuteczna Oby tylko takie problemy nas spotykały PZDR Vincent |