| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jaari TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Łódź | 2003-10-23 18:05:44 Ponieważ nie znalazłem nic na ten temat w archiwum, proszę Was o opinie...Od czasu kiedy znacznie się ochłodziło na dworze, moja Carinka zaczęła delikatnie skrzypieć i postukiwać. Dźwięki te dochodzą z najprzeróżniejszych miejsc i generalnie są generowane przez elementy plastikowe autka.Zauważyłem również pukanie z tylnej części Cariny /podwozie???/ dobiegające podczas jazdy po nierównościach.Zaznaczam, że raczej wszystko jest sprawne, włącznie z nowymi łącznikami i gumkami stabilizatorów /tył i przód wymiana/.Czyżbym był przeczulony na te dźwięki i wszystko jest OK, czy też jest inna tego przyczyna??? |
zyzy czerwone HC3D crossc ... miasto zabite d(r)echami | 2003-10-23 18:12:46 prawie kazde auto stuka jak sie chłodniej robi jak chcesz to kup noicekillera(dość drogi preparat do dostnia w sklepach z caraudio)
porozkrecaj co sie da i wypsikaj a co do stukania z podwozia to sprawdz jeszcze raz łączniki i gumki oraz tłumik |
Kruchy Toyota Yaris Base 2003 Warszawa | 2003-10-23 22:28:41 taa u mnie też takie coś się dzieje - myślałem już nawet że to przez dziury w drogach... ale ja się na tym nie znam |
Ambrozy Niunia E Warszawa | 2003-10-24 07:50:04 Zmiana temperatury ...
Jest mróz..potem właczasz ogrzewanie i strzela jak piorun |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-10-24 08:44:44 Jaari - dokladnie to samo u siebie wczoraj stwierdzilem |
Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2003-10-24 08:46:59 Każde autko po jakimś czasie zaczyna skrzypieć, brzęczeć, zgrzytać czy co tam jeszcze. Elementy plastikowe łączone są z nadwoziem i pracują razem z nim. Po jakimś czasie zaczynają się wyrabiać i tyle. Nic nie poradzicie.
Moja Carina jak jadę po kocich łbach a to dość częsta nawierzchnia w Starogardzie wydaje takie dźwięki, że się człowiek czuje jak w maluchu Nie za bardzo wierzę w "wyciszcze w spray'u". Włączcie sobie radio i jazda. To naprawdę nie jest wielki problem. |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-10-24 11:48:20 Ja do tego wątku chyba niepasuje,gdyż ja muszę jechać po naprawde nierównej kostce brukowej,żeby zaczęło coś skrzypieć i stukać,ale u mnie to niejest nawet dokuczliwe. |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-10-24 13:05:55 No tak - troche zle sie wyrazilem. U mnie tez nie trzeszczy - najwyzej czasem schowek na dziurze zatrzeszczy ale wczoraj zaczalem slyszec czasem jakis odglos z tylu samochodu ale to moze zle umocowany podnosnik w bagazniku |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-10-24 13:32:53
Ja go nie musze opasywac - po wlozeniu w odpowiednie miejsce trzeba go troche rozkrecic i sie sam tak zablokuje ze nie ma prawa drgnac. Tylko jak przedwczoraj zmienialem kolo to sie spieszylem i moge niezbyt dokladnie to zrobilem. |
kamaru Toyota Crown 67 bełżyce | 2003-10-24 13:36:18 u mnie tam plastiki nie trzeszczą, może dlatego, że jest ich bardzo mało bo w 69 roku nie pchali tego w nadmiernych ilościach acha dodam że mówię o samochodzie Warszawa |
_Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2003-10-24 13:50:58 A w Yarisach jest aż nadmiar plastiku i stuka jak tylko może.
Oprócz konsoli to jeszcze drzwi, czasem słupki itp. Może to nie jest bardzo duży problem, ale mnie to strasznie denerwuje. Jak macie na to jakiś sposób, może poza wyciszaczem w sprayu, to podzielcie się. |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-10-24 14:07:54 Musisz się pozbyć tych plastików robiąc z Yariski rally street car na 1/4 mili i plastiki będą sobie skrzypieć w garażu.Odciążenie autka=mniejsze spalanie i lepsze osiągi.Zamiast zapasówki spray(dla pewności x2).chyba,że wozisz Yarisem całą rodzine,to raczej odpada,a poza tym niema skutecznego lekarstwa na skowronki w aucie. |
_Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2003-10-24 14:40:13 Jakbym chciał mieć same blachy w środku, to bym kupił Fiata CC Odnośnie Twojej rady - no niestety Yaris auto rodzinne Nie mogę się pozbyć wszystkiego, co jest w jego wnętrzu |
Aleks Mitsubishi Carisma Warszawa | 2003-10-24 14:56:11 NO NARESZCIE wylazł temat skrzypienia. A do tej pory myślałem że tylko Mitsubishi skrzypi! |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2003-10-24 14:56:30
To te nasze słynne stołeczne nawierzchnie |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-10-24 15:05:10
Dobrze ze sie metalem nie zarazilem |