Dla posiadaczy elektrowentylatorów w Maluszkach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś z Was Forumowiczów ma zrobiony regulator obrotów elektrowentylatora ??

Jeśli tak to jak macie zrobione. Bo zastanawiam się czy nie kupić regulatora od Poloneza '93 MR - mają od razu z przyciskiem regulację (troszkę długie to jest) no i kosztuje u mnie około 34 zł.
Taki regulator jest
na tej stronce jest
w dziale Polonez - a propos można i do Maluszka też coś znaleźć

Czekam na odpowiedzi

że co...elektrowentylator w maluchu ??? a w którym miejscu ????

Na dachu .

Nio nie wiesz że takie cóż jest w bagażniku - nie we wszytskich ale jest. Zrobię zdjęcie - żeby niedowiarkom pokazać

a chodzi o ten wentylatorek do klimy heheheheh ale szumnie go nazwałeś

a do jakiej klimy

W Bisach był ten elektrowentylator 2-biegowy - poszukaj takiego bo płynna regulacja to jakieś niporozumienie...po co ?

PS: Znalazłem w tym linku co podałeś taki bajer "AKUSTYCZNY SYGNALIZATOR PRZEKROCZENIA PRĘDKOŚCI 120 km/h - wersje eksportowe"...hmm...w polonezach to rozmiem ze ostrzega przez takim speedem

[ wiadomość edytowana przez: dooh dnia 2003-10-21 11:33:52 ]

Już odpowiadam
przełącznik dwubiegowy w Bis-ach to przełącznik
ma podobne dwa ustawienia - jak światła w Maluszkach
pozycja zerowa potem pozycja pierwsza - światła postojowe potem pozycja druga światła mijania.

A na stronie www.ape.com.pl- jest regulacja płynna bądź skokowa - ale od razu za włącznikiem jest cała elektronika - podłączasz tylko plus, minus-masę plus silnik elektrowentylatora i minus silnik elektrowentylatora - i działa wszystko - obroty takie jakie chcesz. Aha ten regulator jest do silników do 80 W a w maluszku elektrowentylator ma 40 W.
Natomiast w Bis-ach - jest tylko przełącznik a gdzieś w elektryce pojazdu jest cała elektronika która reguluje obrotami dmuchawy czy też elektrowentylatora.

ten elektrowentylator to lipa. To co leci z niego po wlaczeniu trafia do tunelu i zamiast Teoretycznie wyciągac powietrze z tunelu to je wpycha. a jeszcze to regulowac to juz nieporozumienie...

Witam!
Własnie zakonczyłem dzisiaj swoją przygodę z "klima". Pozmieniałem tu i tam i trzeba przyznac, ze jest niezle.
Przedewszystkim zmiany miały na celu lepsze przygotowanie do zimy wiec:
wentylator jest teraz w srodku, tuz za ta półką obok radia. Śmiga nieziemsko. Dałem go do środka dlatego, zeby nie ciągnął zimnego powietrza z baqgznika, tylko z środka boba. Zmodyfikowałem bardzo te całe dzwigienki do regulacji "klimy" i tak tego nie uzywalem, bo dzialalo to kiepsawo. Teraz wentyl dmucha tylko na szyba, nie ma zadnej mozliwosci regulacji, i tak to był bezsens. A ogrzewanie idzie pomiedzy ręcznym a tylną kanapą. Wszystko jest w naj;epsiejszym porządku.

Pozdrawiam
Seba

LoRd_S dobry pomysł. myslałem nad tym aby włożyc to do srodka. na razie dałem tylko silniczek z wiatraczkiem od suszarki do tej gumy ktora łaczy tunel z "mieszlanikiem powietrza". poprawa jest o jakies 30% czuc na rece powietrze z kratek . nie leci niestety cieple. ale w zimie jak dam na szybe to po kilku km mam odszronioną ale jakby to dalej modyfikowac...

W jednym sklepie u mnie w mieście można kupić taki specjalny wentylator, który się wkłada w miejsce tej gumy łączącej tunel z mieszalnikiem.