Zaplon

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam roczna yarise z sednim przebiegiem, przy zapalaniu slysze co rano w te chlodniejsze dni zgrzyt jakbym zapalala auto na chodzie.
Dzwiek krotki i niemily Mialam nadzieje ze po udrekach kilkuletnich z maluchem(jesli chodzi o drobne awarie bo tak wogole to milo wspominam) nie bede miala niespodzianek przynajmniej na poczatek z nowa Toyota a tu prosze.Poza tym czasem nie spadaja tak szybko jak trzeba obroty, hamulce chucza.Nie jestem jednak malkontentka i wierzcie dostrzegam tez zalety tego auta, ale prosze o informacje czy ktos milal podobne lub slyszal o problemie z zaplonem.Pozdrawiam

wszystko było już przerabiane na forum - czasem wystarczy poszukać...

Polecam lektórkę
u mnie tego nie zauważyłem... ale ja mam Yariskę kwiecień 2003(po face liftingu)

co do hamulców to już było

jak już pisałem mam to samo - proponuję wymianę tarcz na lepsiejsze (coś w stylu Brembo czy coś), lub na początek przetoczenie tarcz hamulcowych

hamulce (tarcze) są po prostu przegrzane...

a z obrotami to nie wiem

[ wiadomość edytowana przez: Kruchy dnia 2003-10-24 20:39:19 ]

pamietam ten watek o skrzypiacym rozruszniku. cieszylem sie ze to nie dotknelo mojej yariski... ale 2 dni temu zonk... rano odpalam i az mi ciarki przeszly... zastanawiam sie dlaczego moja yariska musi miec wszystkie typowe usterki + nietypowe... koszmar ... zaraz przeglad przy 30k i juz mam liste usterek dluga jak srajtasma... ale i tak furaka nie zamienie!!!

Problem z rozrusznikiem mnie wydaje sie prosty, ale ASO chyba nie potrafi sobie poradzic z tym ... Mysle ze to kwestia smarowania ... Ale musialbym sam do tego zajrzec zeby potwierdzic ... Japoncy poprostu nie wyliczyli wszystkiego do naszego klimatu ...

Chamulce to tak jak pisal Kruchy, przerabiany juz mocno temat, ale moim zdaniem wine za to ponosza seryjne klocki hamulcowe, sa poprostu zbyt twarde ... Moim zdaniem oczywiscie ...

Asiagen, napisz cos wiecej o tych obrotach, w jaki sposob niespadaja, czy zatrzymuja sie powiedzmy na 1100 rpm i tak zostaja przez chwilke czy moze na wyzszym poziomie ??

Pozdrawiam