Owiewka szyby tylnej HEKO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupiłem sobie takie cudo jak w tytule. Jutro przyjdzie mi to chyba zakładać. Nie za bardzo wiem jak się za to zabrać. Może ktoś już to robił ? Nie chce poprzecinać sobie uszczeliki szyby... i może ktoś z Was zna jakiś patent ?

Chyba dobrze byloby podgrzac uszczelke, aby byla bardziej elastyczna, np. suszarka do wlosow (w garazu).

Pozdrowka
Adamus

Fajnie by było mieć garaż ... Hmmm chyba nie musze czekać do wiosny ? Chcę być gangsterski na zlocie

Na początek śrubokręt pod uszczelkę żeby ją "ruszyć" Potem wkładasz brzegi owiewki pod uszczelkę a następnie wpychasz pod uszczelkegórną część. Z tym jest najwięcej roboty.
BTW - jaką funkcję pełni ta owiewka???

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2003-10-22 17:19:59, OLO pisze:
BTW - jaką funkcję pełni ta owiewka???

No jak to ? Nie wiesz....? Dociska furę ... ale dopiero powyżej 240 km/h.

Też kciałem kupic taką owiewkę jak kupowałem na drzwi ale w 3 mieście nic nie ma

Waga - ktoś Ci kit wcisnął. Ona ma homologację tylko do 210...

-----------------

Cytat:
2003-10-22 17:50:45, danield pisze:
Też kciałem kupic taką owiewkę jak kupowałem na drzwi ale w 3 mieście nic nie ma

Jak to nie ma jest w Auto Gdynia
A co do montazu to uzyj oleju jadalnego albo wazeliny technicznej - wtedy owiele łatwiej sie wklada - mi to zajelo 10 minut

Cytat:
2003-10-22 17:54:47, road_runner pisze:
uzyj oleju jadalnego albo wazeliny technicznej - wtedy owiele łatwiej sie wklada - mi to zajelo 10 minut

Coś długo... Chyba szparka była wąziutka...

-----------------

Cytat:
2003-10-22 17:52:56, OLO pisze:
Waga - ktoś Ci kit wcisnął. Ona ma homologację tylko do 210...

No cóż... będę musiał uważać z prędkościami....

Tak z ciekawości ile kosztuje w Gdynii ? Ja dałem w Krakowie za taką większą wersję chyba ( albo mi się wydaje ) 40 zł. Zdziwiłem się bo myślałem ze to ponad 100 kosztuje.

Cytat:
Cytat:

A co do montazu to uzyj oleju jadalnego albo wazeliny technicznej - wtedy owiele łatwiej sie wklada - mi to zajelo 10 minut

W Auto-Gdynia

Kiedy to było i za ile?
Tam gdzie kupowałem na drzwi nie mieli a ceny mają korzystne,w motoryzacyjnych też pucha.

Słyszaem ze w wawie taka owiewka kosztuje 30 s strachu. Problem jest tylko ze znalezieniem poloneza który ma założone coś takiego...
Miałem taką w evo I. Krótko...

-----------------

Jak wkladalem ta owiewke to wyciagalem kawalek klina z uszczelki i weszla bez problemu,tylko potem bawilem sie troche z wciskaniem klina.

życze ci długiego i szcześliwego jej używania.

Cytat:
2003-10-22 19:41:16, Jojo pisze:
życze ci długiego i szcześliwego jej używania.

Hmmm mam kompelty owiewek na wszystkich szybach juz od 2 lat... i nic

Cytat:
2003-10-22 19:43:01, Waga pisze:

Waga,to uwazaj na nie jak bede w Krakowie

Cytat:
2003-10-22 18:02:51, danield pisze:
Cytat:
Cytat:

W Auto-Gdynia

Kiedy to było i za ile?
Tam gdzie kupowałem na drzwi nie mieli a ceny mają korzystne,w motoryzacyjnych też pucha.

Rok temu cos kolo 35-40

Cytat:
2003-10-22 19:43:01, Waga pisze:

A masz te owiewki co ma ten z mojego osiedla (na masce i słabo widoczne w "trójkšciku" tylnego słupka)?

P.S. W sumie Poldi spoko tylko do dupy sš te plastiki na reflektorach, mógłby mieć wszystkie takie same felgi, chałowata siatka na atrapie i za dużo tego g*wna pod tylnym zderzakiem.

Oooo to poldi mojego kolegi. Nawet przednie orciari mamy z tej samej firmy. Na te trójkatne szybki nic nie zakładam bo to jest.... kiszka jak dla mnie... a jeżeli chodzi o maske to nawet mu mówiłem żeby to ściagnął.

[ wiadomość edytowana przez: Waga dnia 2003-10-22 22:45:15 ]

Ja mialem w przednich drzwiach ciemno zielone pod kolor autka owiewki heko ... no wlasnie mialem . Jak wymysle jakis utrudniacz w zdejmowaniu ich (cos takiego jak mam przy kierunkach przednich) to sobie znowu kupie na przod. W wawie podobno na ochocie w mpt jest firma ktora ma duzy wybor i niezle ceny

pozdr