Zimówki kupione :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Własnie zamówilem opony zimowe do Yarisa. Wybór padł na: BFGoodrich WINTER 2 T/A 165/70 R 14. Cena to niecałe 170 zł za sztuke.
Czy dokonywał ktoś jakichkolwiek zakupów w www.motoricus.pl
Jeśli tak to jak długo czeka się na dostawe i czy byliście zadowolenie z transakcji ?

Cytat:
2003-10-21 23:18:22, STACHOO pisze:
Własnie zamówilem opony zimowe do Yarisa. Wybór padł na: BFGoodrich WINTER 2 T/A 165/70 R 14. Cena to niecałe 170 zł za sztuke.
Czy dokonywał ktoś jakichkolwiek zakupów w www.motoricus.pl
Jeśli tak to jak długo czeka się na dostawe i czy byliście zadowolenie z transakcji ?

Czemu akurat ta strona ?? Na www.baloon.pl sa nizsze ceny no i jest to raczej sprawdzony sklep. Np. Oponka Dunlop Wintersport M3 w moim rozmiarze na baloon jest 35 zl tansza, co na 4 daje 140zl

Akurat ta opona była tańsza w motoricusie o całe 12 zł przy 4 szt .

Tak czy siak trzeba już zmieniać. U mnie w nocy spadł śnieg !!!

niop o szronie nei wspominajac-ja jzu zmienilem bo jakby bylo ionaczej to dzis w nocy mialbym cieplutko podczas hamowania...

No właśnie, pora zmienić. Może w sobotę, bo w normalny dzień nie mam jak. Otworzyli ostatnio niedaleko mnie warsztat oponiarski i pracują .... od 9-15 Chyba mają za dobrze.

ech, jednak trza zmienić...
dziś robię elektrykę, więc jutro chyba oponki....

Ja wlasnie wrocilem z wymiany. Przy okazji wysluchalem dyskusji panow na temat tego kto komu zabiera klucz do kol

Cytat:
2003-10-22 13:13:17, Deeno pisze:
Przy okazji wysluchalem dyskusji panow na temat tego kto komu zabiera klucz do kol

Kiedyś też trafiłem przy wymianie opon na dwóch "mile dyskutujących" ze sobą mechaników. Po wyjeździe z warsztatu okazało się że w jednym kole mam niedokręcone śruby. Od tamtej pory zawsze je po zmianie kół sprawdzam.

Też raz miałem niedokręcone i jedna śruba latała mi w kołpaku, fachowcy

ja zawsze patrzę jak się bawią i pilnuję na każdym kroku - może to i upierdliwe dla nich, ale przynajmniej mam zawsze wszystko prawidłowo złożone

Cytat:
2003-10-22 13:49:39, MaciekB pisze:
ja zawsze patrzę jak się bawią i pilnuję na każdym kroku - może to i upierdliwe dla nich, ale przynajmniej mam zawsze wszystko prawidłowo złożone

Tez staralem sie pilnowac ale dzieki temu strasznie zmarzlem

hehe, ja zawsze marznę

dziś u elektryka...

Ja tez dzis dołaczyłem do klubu zimówek ale nie ma to jak samemu sobie zmienić koła w garazu...

hhehe niop jak samemu to pzrynajmniej wiem ze wszystko jest oki pdookrecane i w ogole sam sobie poczysz felgi -w szczegolnosci od srodka- i zaciski poprzemywam

Cytat:
2003-10-22 16:17:11, CarinaGTI pisze:
hhehe niop jak samemu to pzrynajmniej wiem ze wszystko jest oki pdookrecane i w ogole sam sobie poczysz felgi -w szczegolnosci od srodka- i zaciski poprzemywam

tak zgadzam się jak ostatnio wymieniałem to 2 znajomych mechaników "niezauważyło" małego wgniecienia na rancie jednej felgi ale czuwałem i bardzo się "dziwili" że oni nic nie widzieli to im powiedziałem że napewno podczas wymniany na maszynie się wgieło i jak tu niebyć upierdliwym (ale przynajmniej jestem pewien na czym jeżdżę)

Trzeba kontrolować, a jakże. Jak nie my ich, to oni nas

to jak tak każdy mówi o zimówkach to może i ja bym kupił/założył....
jak dotąd w każdym samochodzie jeżdziłem na "uniwersalnych" - dla mnie to są bardziej letnie niż letnio-zimowe - ciekawe jaka jest różnica

Cytat:
2003-10-22 22:13:12, Kruchy pisze:
to jak tak każdy mówi o zimówkach to może i ja bym kupił/założył....
jak dotąd w każdym samochodzie jeżdziłem na "uniwersalnych" - dla mnie to są bardziej letnie niż letnio-zimowe - ciekawe jaka jest różnica

Jak raz spróbujesz to już nigdy nie wsiądziesz bez zimę do auta na letnich oponach (wielosezonowych), nawet za pasażera

no to nie pozostaje mi nic innego jak tylko spróbować
biorę się do załatwiania sobie zimówków