Sprężyny obniżające do Yarisa NOWE 450,- zł!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Są do kupienia na www.maxtuning.pl, cena jest 550 zł ale jest promocja i kosztują na chwilę obecną 450 zł. Są to sprężyny Lejsforce, takie same jakich używa Crit, obnizają Yarka o 40 mm.

Ja już zamówiłem

Czekam na wrażenia z jazdy. Daj znac jaki był koszt robocizny. Ostatnio na allegro były sprężyny OMP -40 do Yariski za 380 ale używane więc 450 to chyba dobra cena za nówki. Może postarałbyś sie o jakąś foto relacje z wymiany sprężyn - byłbym bardzo wdzięczny

Jak chcesz wrażenia to wpadnij na spota pod andersa w niedzielę i się przejedziesz co prawda na prawym ale zawsze coś (moje autko porwadzę ja i mój mechanik sory taki zwyczaj)

Cytat:
2003-10-31 10:44:43, Crit pisze:
(...)(moje autko porwadzę ja i mój mechanik sory taki zwyczaj)

co za samolub , no wlasnie w koncu mnie przewieziesz bo nawet nie wiem jak sie takim yarkiem jezdzi

Crit masz rację... auta i kobiety się nie pożycza :>

Do Ave tez mają w dobrej cenie!
650zł
Tylko nie wiem co to za firma Lejsforce czy Enzo.
Jak to sie sprawdza w użytkowaniu.
Poprzednio jezdzilem na Eibach`ach i bylem b. zadowolony.....

Cytat:
2003-10-31 10:44:43, Crit pisze:
Jak chcesz wrażenia to wpadnij na spota pod andersa w niedzielę i się przejedziesz co prawda na prawym ale zawsze coś (moje autko porwadzę ja i mój mechanik sory taki zwyczaj)

Postaram się wpaść. Twój Yarisek prezentuje się super. A jak to wpływa na komfort jazdy i czy nie zaczeły ci skrzypieć plastiki...aha zmieniałeś amortyzatory czy to seria ?

amorki są seria, plastiki skrzypią jak w każdym yarku, zapraszam na jazdę w niedzielę.

Co do pytania przemo_z o firmę to powiem tak, to co można kupić na maxtuning jest robione przez Lesjoforce, ale firmowane pewnie przez ENZO, można trafić też firmowane prze B+G Suspension.

Lesjoforce kiedyś produkowało dla odrębnej firmy B+G Suspension, potem kupiło tą firmę i zachowało znak towarowy jako że właśnie B+G Suspension jest znana na rynku amerykańskim. Enzo to kolejna firma która chcąc mieć dużą ofertę zamawia coś gdzieś. Tak czy inaczej bazą jest Lesjoforce, firma mało znana u nas w kraju, ale nie ma co się dziwić jak tu nadal wiekszość ludzi myśli że audi i bmw to dobre auto.

Lesjoforce przygotowuje zestawy sprężyn dla OHLINS'a, wspiera dział sportu ferrari i kilka innych mniej i bardziej znanych.

Gdybym miał umieścić je w naszych realiach to pod względem twardości ustępują H&R i to nie zawsze, kwestia auta, są dużo twardsze od Eibach'a i obie te firmy biją na głowę jakościowo.
Jak sprzedawca wytargał moje z magazynu to aż siadłem na dupie z wrażenia, wielki piękny karton a w środku forma z pianki jak w walizce na broń.
Niemiecki certyfikat TUV u nas sobie można tyłek podetrzeć ale świadomość że niemcy to sprawdzili dała mi nieco spokoju.
Śledzę wszystkie informacje na temat tych sprężyn od 2 lat, do dziś nie znalazłem złego komentarza o tych sprężynach w necie.
Nikt nie połamał, nie siadły jak to potrafią zrobić eibachy itd.
Moje po przejechaniu 26 tysięcy w okresie 20 miesięcy siadły 2 mm bo ostatnio mierzyłem, i raczej jest to wina gumek zawieszenia a nie samych sprężyn.

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Muszę przyznać, że bardzo mnie ona ucieszyła.
Zastanawia mnie tylko ich cena. Skoro są tak dobre , to czemu Eibach i H&R kosztują do Ave w okolicy 1000 zł?

I mam jeszcze jedno pytanie. Piszesz „sprzedawca wytargał moje z magazynu”.
Czy to oznacza, że nabyłeś je gdzieś we Wrocku?

ps. Yarisek po obniżeniu wygląda super.

Sklep jest u niemca, ale cena wyszła podobna do tej w ofercie maxtuning.
A co do ceny w porównaniu do H&R to powiem tak, za dobrą wersję Audi A3 można kupić Corollę TS, albo za cenę Passat'a w wersji normalnej można kupić wypasione Ave, to że jest różnica nie znaczy że coś jest lepsze oczywiście nie mam zamiaru twierdzić do upadłego że Lesjoforce są najlepsze, może poprostu ich cena jest "normalna" bo gdyby się zastanowić nad kosztami produkcji i zyskiem producenta, zyskiem sprzedawcy i podatkami to nadal mi na chłopski rozum 1000 zł nie wychodzi.

Coraz mocniej sie przekonuje do fej firmy.
Chyba bedzie mi dane przetestowac te sprezynki
u siebie w Ave....
Dzieks za info..

[ wiadomość edytowana przez: przemo_z dnia 2003-11-01 23:14:31 ]

Cytat:
...
Chyba bedzie mi dane przetestowac te sprezynki
u siebie w Ave....
...

Jak przetestujesz daj znac..bo nie wiem czy montowac sprezynki czy nie..jak sie boje ze troszke nie zbardzo na nasze drogi..:>

Cytat:
2003-11-01 23:18:15, Darus pisze:
Jak przetestujesz daj znac..bo nie wiem czy montowac sprezynki czy nie..jak sie boje ze troszke nie zbardzo na nasze drogi..:>

sie martwisz, daleko do blacharza to Ty akurat nie masz, więc jak koło wywali błotnik to nie problem he he, sory za humor ale jakoś tak mi wesoło he he

no i ja juz zaczynam myslec nad nimi.... fajna cena a skoro crit zachwala to moze.... moze.... przmo daj znacczy sie zdecydowales...????

uwaga sprężynki wwtcka dotarły wczoraj na biurko, teraz czekamy tylko na rozpórkę i do warsztatu jedziemy, a jak nie to u mnie zrobimy, będzie kolejny wyglebiony yarek, będzie można parą po zakrętach dawać.