Hamulce ... zimowki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wymienil dzis klocki (tyl i przod) i mam teraz hamulce takie jakies nijakie w sumie hamuja ale myslalem ze bedzie lepiej ..jak myslicie jest to tylko kwestia dotarcia klockow???
ach i czy trzeba odpowietrzyc hamulce po wymianie???? (tloczkow nigdzie nie wyciagalem wiec mysle ze nie trzeba odpowietrzac)

jak myslicie bedzie jeszcze cieplo ?? bo chce zalozyc zimowki bo mam juz slicki a przeciez letnich nie bede zaklasdal

No wlasnie co macie za kapcie na zime????
Jest wiele renomowanych firm wulkanizacyjnych, ale co wybrac????

Michelin Pilot Alpin 205/65/15...

Na sniegu rewelwcja... na mokrym do dupy...

ContiWinterContakt TS 790 ekstra oponki testowane przezemnie
2 sezony polecam....

dębica frigo

plusy: na sniegu super
na mokrym super
nie spotkałem zaspy przez którą bym się nie przekopał (a w wiele wjeżdżałem dla frajdy - jak jeszcze nie miałem spojlerów)
cena
minusy: indeks do 190
przeważnie szybciej się psują niż zużywają
brak rozmiarówki pow 15"

i nie śmiać się tylko spróbować

Dębica frigo 195/65R15

Disel, a jakieklockizalozyleś? Ja do niedawna używałem klocków angliczańskich "LANGEFORD", niby hamulce brzytewki, ale założyłem komplet FERODO i kopara mi opadła, teraz dopiero wiem co to heble w omesi.
Oponki CONTINENTAL CONTACT 195/65/15 czekaj w piwnicy na zmianę, jak sie będzie jeździć nie wiem bo to moje pierwsze zimówki jak jeżdżę 26 lat hihihi, taki ze mnie dziwoląg

Witam.
Przedwczoraj wymieniłem klocki na Delphi i jak są żylety)))
Co do odpowiertrzenia to kedyś to by sie przydało.
Oponki Barumy 195/65 R15
Pozdrawiam

dobra hamulce juz sa idealne to byla wina slickow aha i myslalem ze mam zdupczony ABS bo nawet przy najmniejszym hamowaniu wybijalo pedal do gory jak na sliskim ale po wymianie opon wszstko jest super a co do nazwy hamolcow to musze poszukac pudelka w kazdym razie polecil je gosciu w sklepie opla gdzie zawsze wszysko kupuje
zostaly mi now eszczeki do recznego

Hej
Ja zawsze zimowki wstawiam w ostatnim tygodniu LIstopada.
Rok temu sie pospieszylem, i potem strasznie temp. skoczyla no i stan zimowek jest marny.....
Wypadalo by cos zmienic....
A oponki wlasnie zminilem na Continentale Sport Contactt 215/60/R15. Docelowo alusy zaloze 16-ki.
Klocki mam swieze, poprzedni wlasciciel, wiec na razie spokoj.
Zmienilem swiece - 120 PLN 6 sztuk, plus wymiana bo nie wiedzialm nawet za bardzo gdzie sa.
Ale mialem frajde bo mechanicy podziwiali bryczke
Przewody WN powiedzieli mi 900 a po negocjacjach 675
Wydech musze zmienic - Bosal 450 PLN z wymiana.

ile za kable????

Power Teci, bo Beru jest jeszcze drozsze. Po negocjajcjach 850
Jest jeszcze Sentech - 240 PLN za komplet.....

Sa też boscha za okolo 375 zł (Bosch ribil ten uklad wtryskowy)

Power tec-i Silikone Kewlar zakladalem w tamtym roku ale placilem jakies 250 zeta no chyba ze teraz taka cene wymyslili...

Power tec-i Silikone Kewlar zakladalem w tamtym roku ale placilem jakies 250 zeta no chyba ze teraz taka cene wymyslili...

Ceny ktore podajecie sa juz zdrowsze.......
Rozumiem ze macie na uwadze moj silnik i jego konstrukcje - koncowki przewodow - fajki, i to ze wchodza w "obudowe silnika" stykajac sie z rozgrzaną konstrukcją tegoż

Nie, Boogi ja miałem na mysli silnik C30se/j oraz jeszcze jeden typ
ale uciekło mi z głowy. No i te kabelki są do silnika bez gasu, wiec moze sie nie nadaja ..........

C30SEJ to dla mnie wlasnie
A gaz zamierzam zalozyc na wtrysku, wiec kableki się nadadzą

mam jakieś przewody "jumbo combo " kupione w Opel shopie( 300 zł) i na lpg śmiga całkiem O.K.

c26ne ma zupełnie inne przewody niż c30 se/sej

są inne ale nie az tak aby 2 3 razy wiecaj kosztowaly...