Lista zakazanych części?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
http://wiadomosci.onet.pl/1194757,11,item.html
Czy ktoś coś wie wiecej na ten temat?

Witam,

tu jest więcej na ten temat .

Cytat:
W samochodzie jest co najmniej kilka układów, które wpływają bezpośrednio na bezpieczeństwo podróżowania (układ kierowniczy, hamulcowy, zawieszenie, poduszki, pasy i układ ich sterowania), gdzie stosowanie używanych części jest bardzo ryzykowne. Należy podkreślić, że w razie zaistnienia wypadku, towarzystwa ubezpieczeniowe mogą odmówić wypłaty odszkodowania, jeśli stwierdzą, że jedną z przyczyn jego powstania było zamontowanie niesprawnych, poprzednio używanych części.

w moim samochodzie WSZYSTKIE czesci sa uzywane. dziwne. powinienem je wymienic na nowe? ale zaraz. przeciez po chwili juz i tak beda uzywane...

Ze tak od zlodzija czesci nie zakazali zakladac.

Nie wiem tylko jednej rzeczy jak to skontrolują jak kupie sobie coś od kogoś na allegro i wsadze sam do omy???

przeciez nikt nie zabroni sprzedawać poduszek powitrznych i ich kupować. Może ktoś kupując poduche za 200zł nie chce jej wssadzic do samochodu tylko np zrobić z niej sobie worek do odkurzacza . TO jest chory przepis bez pokrycia. A to czy ja ją wsadze do auta jest nie do sprwadzenia.
Może mi zabiorą dowód za to że sobie tłumnik z rozbitka założyłem hhahahaahah