Stukanie w przednim kole 126

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam czym może być spowodowane stukanie w przednim prawym kole, podczas skręcania w lewo??? Jest to rytmiczne stukanie, dźwięka taki jakby puszczały zgrzewy, nie jest to jakieś walenie czy zgrzytanie tylko rytmiczny niezbyt głośny stuk???, podobny odgłos jest przy hamowaniu, tak jakby się blach rozłaziły czy cholera wie co((( Zwrotnica dobra, luzy na łożyskach oki, gałki oki, nie mam pojęcie słyszałem coś że jak jest żle ustawiony jakiś kąt (pochylenia lub wyprzedzenia) zwrotnicy to się pióra resora cosik pierniczą i takie są właśnie dziwne stuki Pomóżcie

jezeli podobne zjawisko jest przy hmowaniu to szybko sprawdz w jakim stanie masz mocowania resora,moze puszczac to mocowanie bo juz zgnite

powod moze byc bardzo prozaiczny z prawej strony jest taka oslonka na akumulator. lubi sobie czasem odpasc i postukac sprawdz to a jesli to jest ok to mozesz sie martwic
Mialem taki problem
Pozdrawiam
Dejta

Witam wszystkie blacy są zdrowe, zero rdzy gdziekolwiek Ale dalej coś stuka(( szy to może buyć wina hamulców? na jednym bembnie mam dość spory rant, acha i jak z tym koątem wyprzedzenia czy pochylenia

Ja tez tak mialem jezeli o tym samym myslimy. U mnie to bylo od srob ktore obcieraly o tloczek hamulcowy. powodem byla wyrobiona felga tzn otwory . jezeli wzzystko masz po za tym w porzadku to sprawdz jeszcze wywazwnie kol albo po prostu je zamien i obaczysz