Abarth POSZUKIWANIA!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sprubujmy utworzyc liste Abarth`a w Polsce..niech sie wpisuje kazdy kto wie gdzie i jaki abarth stoji..poszlaki i przypuszczenia tez mile widziane!....

Zabawmy sie w "POSZUKIWANIA ZAGINIONEJ...Abarth`a"...

kto wie moze znajdziemy niezłe unikaty..

a taka baza danych fajna sprawa;]

do dzieła;]

Qba napisz moze liste aut ktore uznajemy za "abarth-y" i "fiaty-abarth-y" {innych marek rasowanych przez Carlo chyba i tak w polsce nie ma} bo sie zaraz okaze ze bedzie tych abarthow wiecej w Polsce niz wogole wszystkich powstalo
lista taka jest o tyle kontrowersyjna ze np: jest w kraku teraz do sprzedania fiat 1100 1969 rok, przerobiony przez wlasciciela, mocny silnik, hamulce lepsze itp.... ma na masce znaczek abarth{mozna takie kupic wszedzie niekoniecznie nawet w necie} wlasciciel go oglasza jako 1100 abarth,,,,, ale co to auto ma wspolnego z abarthem? nic...... dlatego mowie ze lista jest kontrowersyjna ale napewno wzbudzi gwaltowne polemiki na forum

od siebie dodam do listy dwa auta, ritmo 125 TC abarth i ritmo 130 TC abarth, innych abarthow na ulicy nie widzialem...

JA ZNAM DWÓCH TYPÓW KTÓRZY MAJĄ FAJNE FIATOLOTY 124 ABARTH-PODOBNO BYŁ KUPIONY NA MAZURACH ,BYŁ W TEJ WRSJI TYLKO JAKO CYWIL.ALE ZANIEDBANY BO KTOŚ BYŁ DRUCIAŻEM.A TO NIBY MIAŁO BYĆ WCZEŚNIEJ AUTEM JAROSZEWICZA TAK OPOWIADA WŁAŚCICIEL .NASTĘPNIE ROZEBRAŁ I POWSTAŁ 100% ABARTH.WOZI GO NA WYSTAWY,ALE PRAWDE ZNA TYLKO ON.
DRUGI MA 125p ACROPOLIS I WSZYSTKO ROBIŁ SAM W/G SPECYFIKACJI OBR FSO.WYGLĄDA B.ŁADNIE I TRZEBA JUŻ BLIŻEJ STWIERDZIĆ CZY TO 100% REPLIKA CZY WYMALOWANA ATRAPA. ZDJĘCIA SĄ WAM PEWNIE ZNANE Z NETU.KOLEGA MIAŁ JESZCZE ZROBIONĄ 500 NA ABARTH'A DOŚĆ WIERNIE ODTWORZONĄ ALE ZOSTAŁA WBITA W TATRE PRZEZ KIEROWCE KTÓRY JECHAŁ ZA NIM I NA ŚWIATŁACH NA TRASCE PRZYSNOŁ I PRZY 80 MALARKIEM WBIŁ MU SIĘ W TYŁ.KLATKA SIĘ SPRAWDZIŁA,ALE SZKODA AUTKA .POZDRAWIAM

Moj kolega ma Ritmo 105 TC podobno Abarth... Nie znam sie na tyle na Fiatach,aby stwierdzic,ze to faktycznie Abarth...Ale fakt jest faktem,ze rozni sie sporo od innych Ritmosek-inne wnetrze,emblematy itepe....Moze to faktycznie jest Abarth???

jedynym wiarygodnym zrodlem sa numery karoserii - i porownanie je z bazami Abarthow ...

ritmo 105 TC to nie byl abarth.....{mimo ze posiadal np kierownice abartha} tylko 125 i 130 TC byly oznaczane i sprzedawane jako abarth... jesli kogos to interesuje moge wypisac roznice pomiedzy ritmo TC i ritmo TC Abarth.{mialem 125 TC abarth, 1982 rok i sporo wiem o tym aucie}

w kraku na kręciołkach jeździ fiat ritmo, który na kolektorze dolotowym ma napis abarth odlany..ale na inne szczegóły nie zwróciłem uwagi

Ja widziałem Ritmo Abarth (chyba 130TC). Ładny pojazd.

widynek, mowisz o tym bialo-czarnym ritmo na slaskich blachach? jesli tak to jest to 125 TC, podobno kiepski stan{i tak napewno 100 razy lepszy niz byl moj 125 TC abarth} wersja abarth miala w kilkunastu miejscach na karoserii i podzespolach wytloczone logo lub napis abarth a scislej mowiac:
na kolektorze dolotowym
na pokrywie filtra pow
na misce olejowej
na przednich wahaczach
na przednich piastach
na wewnetrznej stronie obudowy skrzyni biegow przy polu numerowym i datowniku
na kierownicy
na nabie do kiery
chyba na tylnych dystansach alu{pisze chyba bo moje byly mocno porysowane i nie bylo widac dokladnie}

do tego emblematy 125TC ze skorpionem kolo migaczy na blotnikach przednich
napis 125TC na tylnej klapie
emblemat "abarth" na prawej krawedzi maski
naklejke na nadwoziu "abarth 2000"
skorpiony na felgach pirelli.
chyba tyle....

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2003-10-28 22:35:58 ]