Płytki do regulacji zaworów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wydmuchało mi uszczelkę pod głowicą i przy okazji wymieniam uszczelniacze. jakie polecacie??? i jakiej firmy uszczelkę pod głowicę??

4AFE

[ wiadomość edytowana przez: rogacek dnia 2006-01-07 21:46:44 ]

Uszczelka pod głowica to TYLKO orginał !
POd pokrywe zaworow to niektorzy stosuja paste uszczelniajaca, niektorzy uszczelke FEBI z IC, itp.
Aha oprocz uszczelki pod glowica przypomnij im zeby nie zapomnieli splanowac glowice

Uszczelka - oryginał.
Uszczelniacze - nie wiem.

Pozdrawiam

Nie wiem co polecać, ale wiem co mam
Uszczelka pod głowicą - stone.
Uszczelniacze - ajusa.
Na razie (12 tys. km) wszystko działa bdb

Nie wiem jakiej to było firmy, ale serwisSJ polecał uszczelniacze z zestawu uszczelek z Hipola. Podobno japońskie. Uszczelka głowicy (chyba najdroższy zestaw) niewiele różniła się wyglądem od oryginału.
Pozdro.

Niedawno robilem podobne manewry z wymiana uszczelki i zdecydowanie polecam kupienie dobrej jakosciowo.Ja mialem zalozoną hiszpanską ajuse i wywalilo ją po 52kkm.Uszczelniacze zaworowe byly zakladane rownoczesnie z uszczelką i trzymaja sie b.dobrze.Kupowalem je w J.C. po 5zl/szt.Teraz nawet sprzedawane sa po 4zl z czarną gumką ale juz nie sa tej samem firmy.Polecam te z gumka w kolorze bordowym bo maja zaczepy na wewn. czesci uszczelniacza i pewniej sie trzymaja na prowadnicach.

kupiłem te po 5 zetów i japońską uszczelkę. ale nie mogę kupić płytek do regulacji zaworów. pomieszałem tymi które mam i potrzebuję tylko 4. 2,65 x 3 i jedną 2,75. we wrocku nikt nie sprzedaje. w ostateczności będę szlifował moje

Cytat:
2006-01-06 22:38:46, rogacek pisze:
kupiłem te po 5 zetów i japońską uszczelkę. ale nie mogę kupić płytek do regulacji zaworów. pomieszałem tymi które mam i potrzebuję tylko 4. 2,65 x 3 i jedną 2,75. we wrocku nikt nie sprzedaje. w ostateczności będę szlifował moje

Ja kiedys tez szukałem płytek do regulacji, na 100% maja w serwisie Toyoty tylko ta cena 38-45zł za sztuke w zaleznosci od grubości. Znalazłem zamienniki w sklepie z częściami do japońców w cenie 20zł za szt. Spytaj w sklepie JC, gościu który proponował mi zamienniki zaopatruje się własnie w JC, jak nie będą mieli to moge Ci dać namiar na ten sklep z tym że gwarancji nie daje bo u mnie okazało sie ze zawory nie sa do regulacji

rogacek
Mam płytki do 4AFE,musiałbym tylko sprawdzić w jakich rozmiarach
(napewno niektóre z nich są już szlifowane na ,,magnesówce")

oki. czekam

z 16 przezemnie posiadanych płytek najbliższe twoim wymiarom płytki to:
-2.66X1
-2,70X1
-2.82X1
-2.89X1
reszta to grubasy w granicach2,95.