| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mandes TOYOTA DRIVER Toyota Starlet Warszawa | 2003-10-27 09:15:49 Witam Wszystkich. Za moją namową mój dziadek sprawił sobie jakies 4 miesiące temu Corollkę 1,4 92'. Wszystko było by w porządku , gdyby nie problemy z silnikiem które pojawiły się dosyć niedawno (jakieś 2 tygodnie temu). Opis: Praca silnika (obroty) właściwie nie wzbudzają żadnych podejrzeń, problem zaczyna się w momencie rozpoczęcia jazdy, i tu podczas wysprzęglania (np. hamowanie do świateł) obroty dziwnie spadają poniżej 800 obr/min (nie powinny spadać poniżej na biegu jałowym - tzw. luzie) spadają aż do zgaśnięcia silnika (b. często) a czasami silnik nie gaśnie a obroty się normują do poziomu 800-900 obr/min, ale częściej jednak silnik gaśnie. Sprawa jest dosyć świeża i zdążyłem tylko zadzwonić do swojego mechanika. Powiedział że to może być sprawka jakiegoś czujnika obrotu biegu jałowego.
Jeżeli mieliście podobne problemy, proszę o radę. Pozdrawiam: mandes |
mandes TOYOTA DRIVER Toyota Starlet Warszawa | 2003-10-27 11:20:54 Czy może się ktoś wkońcu wypowiedzieć na mój temat?, bo spadnie gdzieś na dalsze strony i odejdzie w niepamięć, a sprawa jest dosyc pilna. |
mandes TOYOTA DRIVER Toyota Starlet Warszawa | 2003-10-27 11:59:12 Nie ma instalacji gazowej. |
ron TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Warszawa | 2003-10-27 13:48:25 Ja miałem taki sam poblem, co prawda nie w toyocie, wystarczyło że zatankowałem gdzie indziej. |
mandes TOYOTA DRIVER Toyota Starlet Warszawa | 2003-10-27 16:02:36
naciskam sprzegło i wtedy silnik poprostu leci do zera, ale nie zawsze (i to jest własnie problem). Teraz np. jest wszystko ok. A propo kiedyś sprawdzałem błedy komputera ale w oplu (przez zwarcie dwóch styków w kostce i sprawdzanie impulsów kontrolki. Czy w Toyce sprawdza się tak samo? [ wiadomość edytowana przez: Deeno dnia 2003-10-28 08:40:27 ] [ powód edycji: Korekta wyswietlania cytatu ] |
benezis Kiła Sportage 2.0 MR ... Żyrardów | 2003-10-27 16:39:27 Pierwsze co powinieneś zrobić to:
Wyjąć silnik krokowy od wolnych obrotówi przeczyścić go dobrze wymyć nawet przez zanużenie na całą noc w benzynie ekstrakcyjnej lub w STP do czyszczenia gaźników. Przeczyścić całą przepustnicę (napewno jest tam syf) oczywiście musisz ją wyjąć. Jeśli to nie pomoże. Wyjeździć całą wachę i zatankować 98 i zobaczyć jak chodzi. Wynienić świece i przewody WN oraz filtr powietrza. I nie śmiej się bo jedno gra z drugim. Jeśli to nie pomoże. Jechać na diagnostykę do elektryka, który na kompa z programem diagnostycznym do tej toyotki a nie przez zwarcie. Jeśli to nie pomoże. Zdjąć klemy z akumulatora jak silnik zimny, zewrzeć je założyć spowrotem i silnik niech chodzi aż wentylator się załączy. W ten sposub nauczysz komputer, który został wcześniej zresetowny (zdjęcie klemy ujemnej z akumulatora kasuje tylko błędy, które ma zapisane w pamięci jeśli nie ma podtrzymania a ten rocznik napewno nie ma) Jeśli to nie pomoże. To ASO. (w ostateczności bo tam z ciebie zerżną pare złoty). |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-10-27 19:45:08 Ja tez radze zrobic tak jak radzi Beny bo sam mialem w carinie II podobne przypadki i pojechalem z tym do ASO w Poznaniu.Skonczylo sie na zaplaceniu 70zl i stwierdzeniu ze wszystko jest w porzadku.Odlaczylem sterowanie wolnymi obrotami i problem sie skonczyl,bo nie chcialem wymieniac calego elektrozaworu.Najpierw wymyj caly gaznik i zaworek wolnych obrotow i powinno sie poprawic.Zaworek nie nadaza za zmianami ustawien. |
mandes TOYOTA DRIVER Toyota Starlet Warszawa | 2003-10-28 16:32:15 Tak , ale wy piszecie tak jak by to był gaźnik, a to jest już wtrysk, czyli wszystko na elektronicznych czujnikach. Można tylko sprawdzić błędy rejestrowane przez te czujniki w komputerze. |