| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Alan28 Miłośnik FSO Lancia Kappa SW/Lanc ... Zdzieszowice | 2003-11-01 16:36:00 mam taka mysl,zeby zrobic bezposredni dolot powietrza do kolektora ssacego.Mam zderzaki z C+ zamiast chalogenow wlozylem siatki,i chce zrobic tam wloty powietrza polaczone szczelnie z filtrem i kolektorem ssacym.na chlopski rozum powinno to cos dac,bo przeciez im szybciej pojade tym wieksze bedzie cisnienie w dolocie,czyli zasada podobna jak turbina(?)moge jeszcze wykozystac chlodnice powietrza(mam z fokusa)Coz o tym myslicie?a moze ktos juz tego probowal? |
trombocyt Miłośnik FSO Polonez LE Gdynia | 2003-11-01 18:08:31 Ja nie próbowałem czegos takiego ale mój kolega załozył sobie strumienice dolotową powietrza firmy Michael. Zamontował ją przed wlotem do puszki a do niej był wężyk który wrzucał powietrze koło chłodnicy. Strumienica ta zawirowuje powietrze. Ale może pokombinujesz z tym co piszesz i z tym co ja napisałem i zrobisz cos w stylu Turbo |
-Bart- Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6Gle Kraków | 2003-11-01 23:17:08 Zgadzam się z GT!! Autko będzie gasło, ale są dwa wyjścia! pierwsze nauczyć się z tym żyć, a drugie dotot w filtrze ustawić pod kątem, nie bezpośrednio w kierunku jazdy, a jeśli chodzi o turbo, hmmm to nie będzie to miało niestety miejsca, bo jeśli masz autko z gażnikiem to efektu nie bedzie , za dużo powietrza w stosunku do gazu, a jeśli wtrysk to nie wiem czy będzie się w stanie dostosowywać tak szybko! Ale generalnie założenie jest bardzo dobre, bo im więcej powietrza tym lepiej!!! |
-Bart- Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6Gle Kraków | 2003-11-01 23:36:44 a i jeszcze ta chłodnicas powietrza!! Jak ją założysz to tylko pogorszy się cała aerodynamika dolotu powietrza!, ona ma zastosowanie przy prawdziwym turbo, gdy powietrze tłoczone jest pod naprawde dużym ciśneniem! inaczej poprostu będzie dławiło cały efekt!!! |
![]() Alan28 Miłośnik FSO Lancia Kappa SW/Lanc ... Zdzieszowice | 2003-11-02 13:03:22 hmmm...co do gasniecia na swiatlach i na luzie....to mam wprawe(kiedys nawalil mi parownik)moze wiec na benzynie?coz jest u mnie czujnik podcisnienia w kolektorze ssacym na podstawie ktorego komputer ustala dawke paliaw wiec moze to zadziala?fakt chlodnica odpada.musze cos jeszcze pomyslec |