Komora silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co ma większą komorę silnika - Fiat 132 czy Polonez?

Cytat:
2003-10-30 21:47:56, Quattro pisze:
Co ma większą komorę silnika - Fiat 132 czy Polonez?

Chyba fiat ale mogę się mylić.....

Zdecydowanie Fiat 132-jest dużo dłuższa i szersza. Wiem coś o tym W Fiacie 132 były wersje z alternatorem po prawej stronie silnika (sam takiego miałem), tam też było wspomaganie kierownicy a z lewej sprężarka klimatyzacji. Do poldka takiego zestawu za żadne skarby się nie wsadzi a w 132 jeszcze było miejsce żeby rękę wsadzić

Niezapominaj ze POLAK POTRAFI

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Bo do 132 mógłbym wsadzić silnik ze skrzynią z omegi MV6 i zastanawiałem się czy do Poldka też by się dało...

Gdyby tak wyjąć tylne siedzenia, rozciąć dach, zrobic klatkę żeby było gdzie ten silnik wsadzić to może by do poldka by wlazł.....
Ale czy nie łatwiej kupić jedyny w swoim rodzaju samochód Fiat 132 a nie okradać go ciągle z jego jakże wspaniałego serca......

Cytat:
2003-10-31 15:39:55, SirNazgul pisze:
Ale czy nie łatwiej kupić jedyny w swoim rodzaju samochód Fiat 132 a nie okradać go ciągle z jego jakże wspaniałego serca......

Zaraz dostaniesz po głowie

Ależ SCHIL do nie było do Ciebie

Cytat:
2003-10-31 15:47:44, SirNazgul pisze:
Ależ SCHIL do nie było do Ciebie

Ale napisałeś Ogólnie.

Chodź na czata a nie będziesz tu ze mną polemikę prowadził.

Ale ja już mam 132, a być może będę miał i drugie. Znajomy zdezelował omsię MV6 i mógłby mi względnie tanio puścić od niej slinik. Tylko mi żal wybebeszać 132 i wsadziłbym go do jakiedgoś poldka.

A 210 KM daje możliwości do poszalenia.

Quatrro jeśli to zrobisz do dokonasz profanacji....................

Dlatego mi żal!!! Chyba, że kupię gdzieś Bezsilnikowca.

Mój fiacior po 3 m-cach po raz pierwszy pojechał. Tyle czasu trwało zrobienie go po wypadku. Na razie bez chromowanych listew nad kołami i srebrnych tasiemek na błotnikach, ale już na chodzie. Aha atrapa też została pomalowana na szybko, czarna atrapa na ciemnym nadwoziu wygląda kijowo... Sorry Nazgul . Swoją drogą zrób coś z tymi zderzakami i atrapą. Srebrna farba nie jest aż tak droga .

Ok ja zrobie porządek ze zderzakami ale Ty animi się waż dokonywac profanacji.

Jedyne co może kiedyś włożę do trawniczka to będzie skóra i klima... i dobre audio.

Jeśli gdzieś kiedyś włoże taki silniczek to do innego 132 lub poldka (o ile wlezie). Swoją drogą wyobrażacie sobie poldka z takim silnikiem... Nazgul , napis Opel zawsze można zeszlifować...

Słuchaj... Miarka w dłoń i do dzieła. Myślisz, że ja jak wkładałem 1.6 do Cienkiego, czy V12 do 325. Pomiary, pomiary, pomiary i prawie szystko jasne!

Tja tylko póki co trzeba to cholerstwo wyjąć z rozbitka. A to nie taki proste .

Kontówken, meselken und młotken!

Ja bym chetnie zobaczyl takiego potwora z silnikiem v6 od omegi bo ford v6 juz jest

Tak... V6 od scorpio w porównaniu z tym omegowskim jest... słabe . 145KM vs. 210KM - marzenie .