| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tmw Yaris MMT Poznan | 2003-11-10 19:48:49 Witam,
Zgodnie z zapowiedzia w dniu dzisiejszym odwiedzilem ASO Ukleja w celu: - sprawdzenia felg - wyciszenia drzwi (lewych) - sprawdzenia co szumi przy 140km/h - wyciszenia piszczacej kanapy - regulacji swiatel - mialy 20m zasiegu Plus 2 drobiazgi zwiazane z klipsami. Lista niby dluga ale jak sie okazalo o godzinie 9:45 (jechalem na 10) miala sie na niej znalezc jeszcze jedna pozycja !! Przejezdzajac przez skrzyzowanie (lekkie poprzeczne koleiny) auto zgaslo !!! Dotoczylem sie w boczna uliczke i chce odpalic - nic z tego. Kombinowalem pare razy i nic ... Do ASO zajechalem z 10 minutowym opoznieniem ale coz zrobic - czekalem z 10 min zanim odpalil. No i wylozylem cala liste uwaga, no wiec: - felgi - okzalo sie, ze sa zle wywazone - chyba jednak byla to wina opon ktore moze sie ulozyly i teraz wystarcza od 5 do 35g - drzwi - nie wiem jak Oni to zrobili ale jest idealnie !!! Pozostal tylko dziwaczny dzwiek przy zamykaniu ale nic nie lata, nic nie dzwoni. - kanapa - przesmarowane co trzeba - jest git - swiatla - hmm .. to Yaris ma takie dobre swiatla - halas przy 140 - podczas testow nie wystapil ale panowie z ASO zdemontowali i zamontowali jeszcze raz podszybie - moze to to ? - gasniecie ... Tu byl wiekszy problem. Podczas jazdy probnej auto zgaslo po raz 2 Na koniec dostalem 5l paliwa i wywazenie kol gratis. To dopiero 2 wizyta w tym ASO ale wydaje mi sie, ze w koncu znalazlem docelowe ASO dla mojego Yarisa. Widac, ze wszystkim zalezy zeby faktycznie pomoc klientowi. Jedyne do czego mozna sie miniamalnie przyczepic to to, ze troche malo informuja o stanie prac - raczej trzeba to od nich wyciagac ale poza tym ... bdb! Goraco polecam. ps. co do felg to za jakis czas znowu dam je do wywazenia - bo troche to dziwne ps2. jak bede w ASO kolejny raz to poprosze o wyciszenie prawych drzwi - nie wiem jak to zrobili ale jest tak jak byc powinno ps3. widac, ze jak sie chce to mozna wyeliminowac stuki w drzwiach czy piszczenie w kanapie. |
tmw Yaris MMT Poznan | 2003-11-10 20:40:35
Czyli: poczekamy zobaczymy - narazie jest lepiej niz prawe ktore byly wyciszane w innym ASO i wydawalo mi sie, ze jest ok.
Taki jest plan.
No wlasnie, poza tym wiesz ja staram sie jak tylko moge zeby miec auto w zasiegu wzroku ale montaz klimy to ok 8h + inne drobiazgi ktore mieli zrobic ... lacznie auto stalo od 8 do 19 z hakiem - troche problem zeby tyle wysiedziec ale oczywiscie racje masz i to byl jedyny przypadek kiedy auto zostalo w ASO. |
Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2003-11-12 11:05:48 Ja tez zostawiłem raz samochód sam i jeżdziłem trzy razy na poprawki |
Kamyk_ST Starlet P9 ;) Gdynia | 2003-11-12 22:09:32 Ja sam wygłuszyłem drzwi w mojej Starletce i odgłos zamykania drzwi jest jak w półrocznym Volvo |