MotoNews.pl
12Jak uszczelnic bak... (165588/27) - NT

Jak uszczelnic bak...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem zepsula mi sie pompa poliwa i przy wymianie odkrylem,ze juz kiedys byla zmieniana i to nieprofesjonalnie bo...w tym metalowym kolku sa nawiercone otwory i jest to przykrecone blachowkretami co skutkuje brakiem szczelnosci,uciekaniem paliwa(parowaniem) i nieprzyjemnym zapachem...Nie wiem czym to zakleci bo na nowyk bak funduszow brak :/

zywicż epoksydową z włóknem szklanym. Ale lepiej jednak kup bak

[ wiadomość edytowana przez: SariS dnia 2006-11-13 12:52:09 ]

[ wiadomość edytowana przez: SariS dnia 2006-11-13 12:53:03 ]

Wiem,ze najlepiej kupic bak ale to jest wydatek ponad 200zl...chce uszczelinic go dopukuli nie bede mial troszke wiecej kasy...a w tym czasie szkoda paliwa,pomy i...duzo pale-czasem tez w aucie ;p Dzieki za pomoc

Witam,

Jeśli koniecznie chcesz bawić się w regenerację, to spróbuj poxyliną.

Pozdrawiam
vper

poxylina musi miec bardzo dobrze przydotowana powieszchnie i trudniej sie obrabia. Pod żywice też trzeba czyścić , wiadomo ale lepiej sie "klei" i łatwiej się ją obrabia

Cytat:
2006-11-13 12:28:13, szela pisze:
w tym metalowym kolku sa nawiercone otwory i jest to przykrecone blachowkretami co skutkuje brakiem szczelnosci,uciekaniem paliwa(parowaniem) i nieprzyjemnym zapachem.

Kiedys sie baki cynowalo - czyli popularnie mowiac duuza lutownica w dlon, duzo cyny w sztabce i jadymy z koksem. Za szczelnosc po takiej operacji recze. Jedyny problem, ze wprawy nabywa sie potem, na samym poczatku cyna przelatuje na wylot...