Felgi 15"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktos moze zakladal do DFa felgi 15"? czy wejda z oponami 195/65? jezeli nie to na jakich gumach by weszly? o ile da sie wogole

ja mam w swoim fegi 15` z oponkami 195/50 i dystanse po 20 mm z lewj strony z przodu troche obciera o rant blotnika ale to na duzej nierownosci.wydaje m isie ze profil 65 moze byc troche za duzy do tylu. mialem na tyle zalozone felgi 14` z oponami 185/60 i obcieraly czasmi.

a czy rozmiar 195/50 jest latwo dostepny? i ile srednio kosztuje taka opona?

jest dostepna. ja za komplet uzywanych oponek fulda 195/50 dalem 240 zl czyli 60 zl sztuka

na tyl bez problemu wchodzi 195/65 R15 a jezdzilem rowniez na 205/65 R15 tylko one za wysokie ale mi NIE ocieraly z tym ze ET mam fiatowskie bez dystansow i szer 5.5 cala. na tyl wchodzi tez bez problemu 205/55 R15 na feldze 7.5 cala. natomiast przod jezdzilem na 195/65 R15 na szer 5.5 cala niema problemu . na feldze 7.5 cala weszly 195/60 R15 i tez nie ocieraja . PODSTAWA TO FIATOWSKIE ET LUB ODPOWIEDNI DOBUR DYSTANSOW ZEBY NIE WYSUNAC FELGI ZA BARDZO

te 15" pochodza z bmw, czy duzo sie rozni ich ET do fiatowskich? felg jeszcze nie kupilem bo najpierw chcialem zrobic rozpoznanie co i jak

niewiem jak ma bmw.najprosciej to zrob tak: odwruc felge fiatowskom dogory nogami abys widzial jej wewnetrzna czesc poluz na niej prostom listewke i zmiez odleglosc od listewkji do tarczy kola /tam gdzie sa otwory na sruby/ zapisz sobie ten wymiar (to nie jest wymiar ET ale tak tez bedzie dodrze) teraz musisz zrobic to samo z felga z bmw. porownasz wymiary i juz masz jasnosc jakiego dystansu bedziesz potrzebowal aby te felgi zamontowac. wazne jest terz rozstaw srob fiat ma 4X98mm na upartego wcisniesz 4X100mm sroba o dl 55mm kosztuje 6zl na gieldzie pasuje do dystansu 15- 20mm sryba 38mm do alufelgi bez dystansu 2 zl w sklepie.