DENERWUJĄCY PROBLEM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WIECIE CHCIAŁEM SIĘ ZAPYTAĆ CZY MOŻĘ KTOŚ Z WAS SIĘ ORIENTUJE CO MOŻĘ BYĆ PRZYCZYNĄ PONIŻSZEGO PROBLEMU:

COROLLA xli
MAM ALARM Z CENTRALNYM ZAMKIEM JAK GO SIĘ WŁĄCZA LUB WYŁĄCZA TO KIERUNKOWSKAZY DAJĄ SYGNAŁ ŚWIETLNY. OD PEWNEGO CZASU WYSTĘPUJE NIEKIEDY TAKIE ZJAWISKO ŻE BLOKUJE MI SIĘ SYGNALIZACJA KIERUNKOWSKAZÓW PO JEDNEJ STRONIE JAK ZAMYKAM LUB OTWIERAM SAMOCHÓD TZ SWIECĄ MI SIĘ WSZYSTKIE 3 KIERUNKI PO 1 STRONIE SAMOCHODU I KONTROLKA KIERUNKU W SRODKU. JAK PARE RAZY ZAMKNĘ I OTWORZE SAMOCHÓD TO GASNĄ I WSZYSTKO WRACA DO NORMY. SWIECĄ SIĘ ZAWSZE PO JEDNEJ I TEJSAMEJ STRONIE SAMOCHODU WIEM ŻE TO ZWARCIE BO SAMOCHÓD JEST NA MASIE A ŻARÓWKI NA + ALE CZY MOŻE KTOŚ WIE GDZIE SZUKAĆ.
CZY TO MOŻLIWE ŻE JAK JEST TROCHĘ WILGOCI PRZY KIERUNKU NP PRZEDNIM POWODUJE TO ZWARCIE CAŁEGO BOKU
NIEDŁUGO DOSTARCZĄ MI KSIĄŻKĘ ZE SCHEMATAMI ELEKTRYCZNYMI TO MOŻĘ COŚ WYMYŚLĘ ALE PROSZĘ O RADĘ JAK KTOŚ COŚ WIE NA TEN TEMAT
DZIĘKI

Rozumiem ze to jest denerwujacy problem i nie wiem jak ci pomoc ale dlaczego od razu krzyczec ?

Nawiazujac do twych bolączek i wyrzutów na moim ukochanym topicu "K*****A MAĆ Z TYM BLOKOWANIEM TOPIC'ÓW"

powiem ci że

- ja sie nie znam na takich bajerach niestety
- pójdź do salonu w którym ci zakładali alarm i ich ostro opier.... nicz za to ze zrobili fuszere, a jeśli robione to było w jakimś warsztacie, to pójdź do tego warsztatu. Najlepiej by było gdyby gwarancja na ten alarm jeszcze była ważna.

- jesli jest juz po gwarancji - cóż trudno się mówi i się płaci kasiore (niestety) za usunięcie usterki

- jeśli chcesz przyhienować na rzetelnej robocie - spróbuj sam pogrzebać w kablach - czy przypadkiem gdzieś po jednej stronie nie ma przebicia na kablach

Nic innego ci nie doradze - bo nie jestem elektykiem...

Pozdrawiam

A spawdziłeś może w instrukcji od alarmu czy nic na ten temat nie ma. U mnie w ten sposób jest sygnalizowane gdzie została naruszona strefa chroniona i w jaki sposób.
Wystarczy w takiej sytuacji ze jeden z czujników jest walnięty i bedzie ci takie numery odwalał.