Pierwszy raz Bestia powiedziala dosc :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Odpalam - bum spod maski az sie auto zatrzeslo. Juz nie odpalilo...

Otwieram maske... nie wiem po co bo i tak sie nie znam na niczym. Ale znalazlem przyczyne.

Stojac przodem : prawa strona kolektora dotolowego nad listwa wtryskowa jest takie cylindryczne CUS wcisniete na gume w kolektor. To wlasnie wypadlo. Wcisnalem i pojechalem...

Macie pojecie co to moglo byc, bo strzal w kolektor byl ewidentny. Martwic sie ?? Czy to przypadek ??

Nie rozumiem - które to?
Prawa twoja czy auta?
Kolektor do, wy, czy dolot powietrza (prawy - lewy, twój czy auta)?

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Cytat:
Stojac przodem : prawa strona kolektora dotolowego nad listwa wtryskowa jest takie cylindryczne CUS wcisniete na gume w kolektor. To wlasnie wypadlo. Wcisnalem i pojechalem...

Mnie to wyglada na silniczek krokowy. Ale dlaczego strzeliło? Z drugiej strony dobrze że nie poszło w dolot w stronę filtra powietrza, bo mogłoby rozpier... przepływomierz.

Petereke

Co bede duzo gadal...

Bingo, zgadłem.

Ale skąd ten wystrzał skoro nie masz gazu? Problem ze świecami, przewodami? Sam nei wiem

Petereke

No, to jest regulator obr. jałowych.
Dostał strzał, przepustnice zamknięte to go ino wypchło.
Ale dlaczego?
X możliwości.
Zaraz usłyszysz: świece, kable WN, paliwo, ...
Za mało danych. Obserwuj.

Aha, wyrzuć ten gaz

PS. A nie mówiłam

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2003-09-30 10:08:06 ]

Cytat:
Ale skąd ten wystrzał skoro nie masz gazu?...

Dra, a może u lakiernika przez pomyłke Ci gaz zalozyli Butla na pewno jest ukryta za przednim zderzakiem.

Ta... zapalniczke mi przerobili z elektrycznej na gazowa

Widze Kartos, ze moj zderzak inspiruje Cie do zartow Helka jak go zobaczyla to powiedziala "FUJ"
A mnie sie podoba z dwoch powodow 1. jest kontrowersyjny 2. ostatnio chetniej mi ustepuja pasa na trasie

Cytat:
2003-09-30 10:33:52, Dramar pisze:
Widze Kartos, ze moj zderzak inspiruje Cie do zartow

...ale takich pozytywnych. Zderzak jest miodzio! Tyle serca w niego wlozyles, ze szkoda, aby sie marnowal wiszac kolo chlodnicy. Uparcie wiec szukam dla niego nowych zastosowan.

PS: Twój zderzak i puszka Prowo to jedyne "special things" w pojazdach LOB. Gładkie klapy już nie szokuja.

Dramar,
mam wrażenie, że jest to jakby objaw apalania stukowego.
Moim zdaniem przyczyny mogą być:
1- paliwo, może trochę wody lub zanieczyszczeń ze zbiornika, może warto wlać do baku za przeproszeniem ćwiartkę denaturatu co zaabsorbuje wodę, a potem jakiś preparat do czyszczenia układow wtryskowych
2- coś awiązane z czujnikiem obrotów wału korbowego, może przetarty kabel,
To tyle, pozdr Janusz

A ja stawiam na podciśnienie. Może spadł wężyk lub coś jest nie tak podłączone. U mnie też strzela na benzynie! Ale jeżdżę na gazie!

Dzisiaj spokoj... Nic zlego sie nie wydarzylo. Odpalalem kilka razy, przejechalem z 50km. Zadnych niepokojacych objawow.

I stało sie..Pierwszy raz mnie zawiodła!!Podczas jazdy zgasła .Nie chce odpalić ani na benzynie,ani na gazie. ..Po tym wybryku próbowałem ja odpalic ale sobie poprzerywała i od tej pory cisza..Co jest grane?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Co najprawdopodobniej jej odbiło????

Bast

a sprawdzales czy pasek rozrzadu sie obraca?moze to byc tez cos z elektryka np cewka lub przewody na cewce ktore sa dolutowane zobacz dokladnie

Zacznij od podstaw czy jest iskra i czy dochodzi paliwo. jak czegos bedzie brakowac to posuwaj sie w tym kierunku zadajac pytanie
dlaczego tego nie ma. I sprawedzj po kolei kazdy element ukladyu wtryskowego.
No i wyrzuc gas.
Moze pompa nie pompuje?