Syntetyk 15W? Ja chyba śnię...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Duży mam już przebieg i niedawno szukałem oleju syntetycznego gęściejszego niż stosowany do niedawna MOBIL 5W40. Nie znalazłem i zacząłem stosować półsyntetyk Statoila 10W. Rozmawiałem nawet z polskim producentem oleju VECO (firma MODEX-OIL), ktory powiedzial ze takich gęstych syntetyków nie ma na polskim rynku.

Az tu dzisiaj ojciec przynosi mi banke oleju MOTUL 4100 POWER - syntetyk 15W50 w klasie API SJ/CF (ACEA A3/B3).

Czy znacie ten olej? Co o nim sadzicie?

Wygląda na to, że to oleje do motocykli.... zresztą sam zerknij MOTUL

Cytat:
Duży mam już przebieg i niedawno szukałem oleju syntetycznego gęściejszego niż stosowany do niedawna MOBIL 5W40

Kartos mozesz uscislic co to jest duzy przebieg???

np Porsche było zalewane motulem te fabryczne jak i te "jeżdzące w np w Le Mans" to są podobno bardzo wysokiej klasy oleje ale nie popularne w Polsce

ponad 200 tyś to nie jest chyba duży przebieg
ja mam około 300 kkm i slinik śmiga całkiem o.k. a jeżdzony był ma mobil 1

Cytat:
ponad 200 tyś to nie jest chyba duży przebieg
ja mam około 300 kkm i slinik śmiga całkiem o.k. a jeżdzony był ma mobil 1

Mega to troche mnie uspokoiles Ja mam ok 160 tkm i traipl mnie problem nad przejsciem na polsyntetyk. Skoro powiadasz, ze jezdzisz na Mobil 1 sytentk i masz ok 300 tkm to ja nie bede zmienial rowniez tego oleju

Ma 253000 km i przy mojej jezdzie bral ponad 1 ltr / 1000-1200 km Mobila. Po przejsciu na 10W jest poprawa.

To w koncu jak: dobry ten Motul czy nie?

Cytat:
2003-12-11 22:10:41, Res pisze:
Wygląda na to, że to oleje do motocykli.... zresztą sam zerknij MOTUL

W tym linku, ani w tym co mi przeslales przez GG nie ma Motula 4100 POWER 15W50. Na mojej butelce nie ma narysowanego motocykla.....

Cytat:
Ma 253000 km i przy mojej jezdzie bral ponad 1 ltr / 1000-1200 km Mobila. Po przejsciu na 10W jest poprawa.

Moj motorek wzial mi ok 0,35l Mobli 1 syntetyk po przejechaniu 7000 km. Mysle, ze jeszcze nie jest z nim tak zle Druga sprawa to ze moj engine-ek jak to MV6-tki mowia to rozrusznik