Fele od bety

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mimo ze jestem niezrzeszony w waszym klubie mam nadzieje ze mi pomożecie. Mam problem z założeniem felg od rekina na przód do malara, nie wchodzi na piaste, co robic isć z tymi piastami do tokarza czy może jest jakiś łatwiejszy sposó???

Ostanio nawet ktoś pisał ze jest 1 mm za małe wiec do tokarza ....
Ps - szukaj czasem w archiwum bo tego sporo tam jest ..

wydaje mi sie ze latwiej bedzie roztoczyc otwór w feldze, z tym jest mniej roboty

w archiwum bedzie wszystko na temat felg od "rekina" tam szukaj tego

Znow tytuly postow w ktorych nie bardzo wiadomo o co chodzi. Beta to model lancii, i byly tam stosowane dosc charakterystyczne alufelgi. Nie mozecie pisac o co wam chodzi Rekin albo Bmw- kazdy wie o co chodzi) a nie udziwniac na sile?

Moze sie czepiam-ale mialem dosc pracowity dzien i padam ze zmeczenia.

Ja mialem ten sam problem w elegancie ja roztaczam na 60mm bo piasta ma 59,1mm . Musisz zdjac kolo zmiezyc srednice piasty, dodac pare dziesiatek (ja dodalem sobie 0,9mm - jesli to za duzo to niech ktos mnie poprawi to jeszcze moze uratuje moje felgi ale sadze ze jak dojdzie farba to otwur sie jeszcze zmniejszy) i lec do tokarza.

w kancie jest ten sam problem z przodem - jedyne rozwiazanie tokarz i po sprawie. pozdro

http://www.mirafiori.com/~courtney/128/corral/robinson/robinson.html

to sa "felgi od bety"

a odpowiadajac na pytanie mysle ze tokarz poradzi sobie z felgami, w Krakowie za 4 felgi tokarz bierze 20 zeta, tak ze da sie przezyc.