Ile za przeglad???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Witam,
chcialem sie dowiedziec ile kosztuje przeglad yariska w serwisie po 45 tys km???moze ktos sie orientuje???

ja zaplacilem za przeglad po 75 000 okolo 500 zl

Cytat:
2003-11-23 19:03:14, mihal pisze:

Witam,
chcialem sie dowiedziec ile kosztuje przeglad yariska w serwisie po 45 tys km???moze ktos sie orientuje???

zadzwoń i zapytaj w ASO, ja obstawiam coś koło 300 zł, jeśli dobrze pamietam co będzie robione.

Cytat:
2003-11-23 19:03:14, mihal pisze:

Witam,

To jest mały przegląd - olej, filtr oleju, zatyczka i przejrzenie reszty. W zależności od oleju i robocizny myślę, że w 300-400 zł się wyrobisz. Do końca miesiąca jest promocja w 20 ASO Toyoty - zadzwoń i popytaj.

W Bytomiu jeszcze niedawno mały przegląd kosztował chyba 280zetów a zalewali chyba txt.

No to ja dorzucę swoje dwa grosze dziś byłam w Markach i właśnie wydawali Yariska co prawda po przeglądzie 30 kkm ale koszt wyniósł 600 PLN

Cytat:
2003-11-25 12:29:44, gosiek pisze:
No to ja dorzucę swoje dwa grosze dziś byłam w Markach i właśnie wydawali Yariska co prawda po przeglądzie 30 kkm ale koszt wyniósł 600 PLN

Gosiek, przegląd po 30K kosztuje drożej niż po 15K i 45K, bo obejmuje większy zakres prac i wymiany (np. płynów).

Bo to jest tak, że przegląd jest co 30 tys. km.
A co 15 tys. km jest tzw. obsługa międzyprzeglądowa, na której tylko oglądają auto (czy aby jeździ) i wymieniają olej - nic więcej.

ja wlasnie dzis mialem przeglad w markach przy 30000 i zaplacilem 670 zetka - olej mobil1 i w cenie juz przleozenie opon letnie--->zimowe

MarQs nie wiem co robili podczas tego przeglądu, ale ja zapłaciłem w Markach mniej za Corollę po 30K. Opony mogły być w cenie, bo była b.wysoka.

ok 750 pln
najgorszy jest ten po czterech latach lub 60tys km. ponad 1000

750zł po 45tys.??? Jesteś pewny?

Cytat:
najgorszy jest ten po czterech latach lub 60tys km. ponad 1000

Byłeś już na nim? Z ciekawości zapytam - co wchodzi w skład tego przeglądu?
Będzie mi się już kończyć gwarancja jak dojdę z przebiegiem do 60tys. i jak mam mnie on kosztować 1000zł, to mocno się zastanowię, zanim pojadę do ASO

Przeglady sa uzaleznione od zakrsu czynnosci i od samej stacji.
Najlepiej zaznajomic sie z tymi czynnosciami w warsztacie.
Kiedys udalo mi sie zdobyc serwisowy wykaz czynnosci do Starletki
od 0- 100 000 km
Andrzej

Ankra
jak znajdziesz to zamieść ten wykaz.

Wiem że w moim przypadku cen zależała od tego czy będzie wymieniany filtr przeciwpyłkowy, czy tylko czyszczony. Jak zwykle obdzwoniłem z 10 stacji w Wawie i w promieniu 10 km i u wszystkich wyglądało podobnie. Różnice dotyczyły jedynie ceny filtra (różnice do 100 zł) i robocizny (różnice ponad 100 zł).

Artur
Ja jednak zrobiłbym ostatni przegląd w ASO, starczy na jakiś czas, a wszelkie drobne usterki (jeśli są) będą jeszcze musieli usunąć gratisowo.

Cytat:
Ja jednak zrobiłbym ostatni przegląd w ASO, starczy na jakiś czas, a wszelkie drobne usterki (jeśli są) będą jeszcze musieli usunąć gratisowo.

Wiesz, to zależy od tego co robią na takim przeglądzie. Bo jeśli niewiele, to stwierdzenie "gratisowo" przy cenie przeglądu 1000zł nie jest odpowiednie

oni sobie tak tylko mniej wiecej leca srednim przebiegiem. jesli to ostatni gwarancyjny czyli trzeci zaplacisz kolo 700 (ja go zrobilem korzystajac z ostatniego marudzena gwarancyjnego)
ja sie spytalem ASO o czwarty (jesli go tam zrobie) to on kosztuje ponad 1000 nie pamietam co oni tam robia dokladnie wiem ze napewno dochodzi wymiana oleju w skrzyni ...

Cytat:
2003-11-26 10:56:31, jackal pisze:
MarQs nie wiem co robili podczas tego przeglądu, ale ja zapłaciłem w Markach mniej za Corollę po 30K. Opony mogły być w cenie, bo była b.wysoka.

no cena wymiany opon (120pln) jest juz zawarta w tej cenie ktora podalem...

MarQs
Nieźle Cię przycieli z wymianą opon za 120 zł. To podwójna stawka, ale co tak, ASO to ASO

Artur
O ile pamiętam po 60K naprawdę dużo trzeba wymienić i 1000 zł to jest cena którą możesz dostać nawet u "pana Henia" jeśli zrobi naprawdę dobry przeglą (np. wymiana filtrów, a nie czyszczenie).